MOBIL

Denne Panasonic-mobilen kommer til Europa

Panasonic kommer tilbake til Europa med en vanntett og tynn Android-mobil.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. des. 2011 - 10:53

I slutten av forrige måned ble det klart at Panasonic har planer om å gjeninta det europeiske smarttelefonmarkedet etter seks års pause. Nå har de lettet på sløret og presentert den første telefonen de skal selge her.

Ifølge pressemeldingen er planen å entre markedet i mars neste år, og telefonen de først skal lansere er en Android-mobil. Modellnavnet på Panasonic-telefonen er ikke presentert, men produsenten har gjort noen av spesifikasjonene kjent.

QHD-skjerm

Telefonen er utstyrt med en 4,3 trommers OLED-skjerm med 540 x 960 pikslers oppløsning. Den beskrives som "ultra slim" med en  D-form, uten at noen fysiske mål er oppgitt. Rammen rundt skjermen skal være slank, noe som betyr at skjermen strekker seg langt ut mot kantene av telefonen.

På bildet av telefonen kan vi også se at den har et kamera, og at det med liten skrift står "NFC" på baksiden. At den har NFC betyr at den kan kommunisere med andre NFC-enheter over korte avstander, og brukes til for eksempel å betale for varer ved å sveipe den over en betalingsterminal.

LES OGSÅ: Dette er NFC

Vanntett

Det kanskje mest interessante er imidlertid at telefonen sies å være vanntett og støvtett, noe som burde gjøre den spesielt interessant for oss i Norden.

Panasonic har planer om å introdusere flere telefoner, og målet er å selge 1,5 millioner i Europa mellom mars 2012 og mars 2013.

Hvorvidt telefonen skal selges i Norge er foreløpig ikke kjent. Panasonic forteller oss at de vil presentere lanseringsplanene sine for europeisk presse neste år. De forteller samtidig at det skal lanseres en serie telefoner, så denne telefonen blir neppe den eneste som kommer.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.