MOBIL

Denne mobilen har ingen høyttaler

Den skal likevel ha langt bedre lyd enn telefoner flest, sier produsenten.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. mai 2012 - 09:24

Kyocera Urbano Progresso er en ny smarttelefon som lanseres i Japan i disse dager. Dette er en rimelig standard Android-telefon, med unntak av at den ikke har noen høyttaler til samtaler.

Men du kan fortsatt prate i den på vanlig måte. I stedet for høyttaler overfører nemlig telefonen vibrasjoner til kroppsvev. Dette gjør igjen at lyd forplanter seg i hodet videre til øret. På sett og vis er det altså du selv som fungerer som høyttaler. Hele skjermen skal vibrere, slik at du bare trenger å holde denne inntil hodet slik du vanligvis gjør. De kaller dette for "Smart Sonic Reciever".

Skal gi mye bedre lyd

Ifølge Engadget, som har sett på teknologien, lover Kyocera at dette skal gi en dramatisk forbedring i lydkvalitet i miljøer med mye støy.

Som så mye annet skal telefonen bare lanseres i Japan, og siden det er Kyocera som eier måten teknologien er brukt på er det ikke sikkert at vi får se den i bruk i noen telefoner på våre kanter. Med mindre noen bestemmer seg for å kjøpe rettigheter til å bruke dette i andre telefoner, noe vi selvsagt krysser fingrene for.

Kilde: KDDI.com, via: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.