MOBIL

Denne lar deg sende og motta SMS på PC og iPad

Med SMS+ kan Telenor-kunder sende og motta SMS uten engang å ha mobilen skrudd på.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. feb. 2014 - 12:26
Vis mer

Visste du at Telenor-kunder kan sende og motta SMS på PC, Mac og iPad? Tjenesten heter SMS+, og vi tipper det er flere som aldri har hørt om den. Undertegnede var blant disse inntil nylig, til tross for at den har vært tilgjengelig en stund.

Å kunne sende SMS fra PC-en er ikke noe nytt i seg selv. De fleste operatører lar deg sende tekstmeldinger fra nettsidene sine, og ofte får du sende et gitt antall meldinger gratis. Det er vel og bra, men spesielt praktisk er det ikke. Du kan jo ikke motta SMS via disse tjenestene. Dermed må du ha mobilen tilgjengelig for å lese svar.

Noen operatører har også PC-programmer som lar deg sende SMS fra PC-en. Det er kanskje greiere, men du må fortsatt lese meldingen på mobilen, eller eventuelt sette opp en løsning som lar deg motta SMS via e-postkontoen din. Det finnes også apper som lar deg koble Android-mobilen din til PC-en og lese og skrive meldinger etterhvert som de dukker opp. Det krever i tilfelle at mobilen din i det minste er skrudd på.

LES OGSÅ: Denne tjenesten lar deg sende gruppe-SMS

Enkel og nyttig SMS-løsning

SMS+ blåser slike løsninger av banen. I alle fall for Telenor- og Djuice-kunder. 

Etter du har installert programmet på Windows-PC-en, Mac-en eller iPad-en, vil nye tekstmeldinger sprette opp her i tillegg til mobilen. Mobilen din trenger ikke engang å være på.

Det eneste du trenger er internettilkobling på PC-en eller iPad-en. Om du i tillegg bruker Telenors «Mine Kontakter»-tjeneste vil programmet vise avsender i stedet for telefonnummer. Det gjør den forresten uansett, da den slår opp telefonnumre i telefonkatalogen automatisk.

Meldingen dukker opp i et vindu på PC-en, og du kan svare direkte herfra. Når vi sitter foran PC-en eller med iPad-en oppleves dette som veldig praktisk. Vi slipper å fikle med mobilen i det hele tatt. Og å skrive med et tastatur går i alle fall raskere enn på mobilen for undertegnede.iPad-appen gjør det praktisk mulig å sende og motta SMS på iPad. SMS+ lager også et komplett arkiv over sendte og mottatte SMS-er.

Lager komplett SMS-arkiv

Det er også mulig å se en oversikt over sendte og mottatte meldinger i innboksen til programmet. Det smarte med dette er at ikke bare meldinger du har sendt og mottatt med programmet vises. Alle tekstmeldinger sendt og mottatt på ditt abonnement lagres. Så om du har sendt en SMS fra mobilen, vil den også vises i SMS+. Det er dermed lett å få oversikt over samtalene dine.

Alt lagres på Telenors nettjeneste og synkroniseres mot de PC-ene eller iPad-ene du har appen installert på. Også når du installerer programmet på en annen PC eller iPad på et senere tidspunkt.

Ikke MMS

Noen begrensninger er det. Du kan ikke motta eller sende MMS, og det er ingen spor av slike meldinger i programmet. Det gjør at du ikke får helt oversikten i samtaletråder hvor det har gått noen bildemeldinger, og at du ikke aner om du har mottatt en MMS. Det kunne vært praktisk om tjenesten i det minste indikerte at du har fått en MMS.

SMS+ vil heller ikke vise deg meldinger den tror inneholder ting som passord og sensitive opplysninger. Det vil si at du for eksempel ikke vil kunne bruke SMS+ til å motta engangspassord for innlogging i nettbank og slikt.Du kan lett se gamle meldinger, og du kan følge en samtale kronologisk. Det gjør det oversiktlig å ta opp igjen tråder.

Veldig nyttig

Det er flere grunner til at vi syns SMS+ er praktisk. For det første gjør tjensten SMS enklere å bruke når man først sitter foran PC-en. Det andre er at det gjør det praktisk mulig å bruke iPad til SMS.

Det tredje er at det er mulig å fortsatt være tilgjengelig om du skulle glemme mobilen hjemme før du går på jobb, eller om du har mistet mobilen din. Bare husk at du er nødt til å aktivere tjenesten før du glemmer mobilen. 

Videre får du et arkiv over sendte og mottatte tekstmeldinger. Det kan være greit for fremtidig referanse.

Det siste er at SMS+ også er tilgjengelig til telefoner. Det virker kanskje unødvendig, men det er lett å tenke seg situasjoner hvor dette kan være nyttig. Om du for eksempel er på ferie i utlandet, kan du sende og motta SMS som før så lenge du er koblet til internett. Ingen kjedelig ekstraregning når du kommer hjem, med andre ord. Denne appen er tilgjengelig til iPhone og Android, men av en eller annen grunn ikke til Android-nettbrett.

Tjenesten er utviklet av Comoyo, og er helt gratis å ta i bruk. Med mindre du betaler stykkpris for SMS-meldinger koster det ingenting ekstra å sende meldinger med SMS+.

Du finner mer informasjon på SMSpluss.no.

PS: Ikke Telenor-kunde? Så lenge du har en Android-telefon kan du prøve tjenesten AirDroid, som gir deg tilgang til telefonen din fra en hvilken som helst nettleser. Derfra kan du se ubesvarte anrop, svare på meldinger og slikt. Dette krever imidlertid at mobilen er på og koblet til internett. Du kan lese mer om AirDroid i denne artikkelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.