MOBIL

Denne lar deg banke en hemmelig kode

LG G Pro 2 har stor skjerm og kraftig maskinvare.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. feb. 2014 - 11:57

LG har lansert en oppfølger til fjorårets G Pro. Mest av alt ser den ut til å være en oppgradert G2, for den har samme design og tilsvarende spesifikasjoner. Den nye modellen heter G Pro 2, og er lansert i Korea.

Mens G2 har en 5,2 tommers skjerm, har skjermen på G Pro 2 vokst til 5,9 tommer. Skjermoppløsningen er som før 1920 x 1080 piksler, og det er en IPS-skjerm. Altså ikke en fleksibel skjerm som på den bøyde LG G Flex. Utifra bildene ser det imidlertid ut til skjermen på telefonen strekker seg langt ut i kantene akkurat som på G2. 

LES OGSÅ: Test av LG G2G Pro 2 har tastene på baksiden, akkurat som LG G2.

Mye skjerm

Det gjør at telefonen gjerne ikke oppfattes som like stor som skjermstørrelsen skulle tilsi. Sammenligner vi de fysiske målene til G Pro 2 med Samsungs 5,7 tommers Galaxy Note 3 er G Pro 2 drøyt sju millimeter bredere og tre millimeter lengre. De to telefonene er begge 8,3 millimeter tjukke. Så den er altså ikke veldig mye større selv om skjermen er 0,2 tommer større.

Under panseret er det meste likt som på G2. Her er det en Qualcomm Snapdragon 800-brikke med en firekjernet Krait 400-prosessor på 2,26 GHz. Arbeidsminnet er 3 GB, som er 1 GB mer enn originalen har.

G Pro 2 leveres med 16 og 32 GB minne, med mulighet for utvidelse med MicroSD-minnekort. På baksiden finner du et 13 megapikslers kamera med forbedret optisk bildestabilisator. Det ser dermed ut til å være det samme kameraet som på G2. Bildestabilisatorforbedringene er programvarebasert, så det kan tenkes dette også kommer på G2.

Det er også mulig å ta opp høyhastighetsvideo med 120 bilder i sekundet, slik at du kan spille dem av i sakte kino. Akkurat som på Apple iPhone 5S, med andre ord. Det ser ut til at LG også har latt seg inspirere av Nokia, da det er mulig å ta bilder i en modus som lar deg justere fokus i ettertid.Du kan bruke en hemmelig kombinasjon av dunking for å låse opp telefonen.

Dunk passordet ditt

Telefonen kommer ellers med Android 4.4 KitKat, og samme menysytem som LGs nyere telefoner. Her har det imidlertid kommet noen nye funksjoner, blant annet kan du nå dunke en kombinasjon på skjermen for å låse opp telefonen.

Du kan også passordbeskytte innhold på telefonen din, for eksempel bilder og notater. Om du syns 5,9 tommer er litt mye å håndtere er det også mulig å krympe skjermbildet ned til mellom 3,4 og 4,7 tommer.

LG skal vise telefonen frem under Mobile World Congress i Barcelona i slutten av måneden. Når den eventuelt blir lansert utenfor Korea er ikke avgjort, men i pressemeldingen utelukker ikke LG at dette kommer til å skje på et tidspunkt.

Kilde: LGnewsroom.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.