MOBIL

Denne knipser lynraskt i diger oppløsning

OmniVisions nyeste kamerasensor kan ta 24 bilder i sekundet i 12 megapikslers størrelse.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. juni 2012 - 06:00

OmniVision lever av å produsere blant annet kamerasensorer som brukes i mobiltelefoner. Nå har de trukket sløret av en sensor som kan ta bilder i et rasende tempo.

Modellen OV12830 kan nemlig fotografere i full oppløsning - altså 12,7 megapiksler - med 24 bilder i sekundet. Da snakker vi seriøst kjapt. 24 bilder i sekundet er nemlig nok til å gi illusjon av et levende bilde. Ved 10 megapiksler øker hastigheten til 30 bilder i sekundet.

LES OGSÅ: Mobilkameraet skal bli like fra som øyet (tu.no)

Det setter telefoner som Samsung Galaxy S III og HTC One X, som kan ta henholdsvis 3,3 og 4 bilder i sekundet ved 8 megapiksler, grundig i skyggen.

I produksjon til høsten

Nå er riktignok ikke kamerasensoren puttet inn i noen telefoner enda, og OmniVision starter ikke masseproduksjon av den før til høsten. Men vi tipper vi får se noen telefoner med den til våren neste år.

Foruten rask fotografering tar den også video i høy hastighet. Den åpner for å filme i full HD med inntil 60 bilder i sekundet. Resultatet skal da i teorien bli en svært høyoppløst video som vises i sakte kino.

Sensoren er ellers baksidebelyst, noe som kort fortalt betyr at mye lys slipper inn. Dette skal sørge for gode resultater i lavt lys, både under fotografering og videoopptak.

Du kan lese alle de nerdete detaljene på OmniVisions nettsider.

Kilde: OVT.comvia: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.