MOBIL

Denne har 64 biters prosessor

Men HTC Desire 820 vil ikke slå ut i full blomst før den får Android L.

Desire 820 er HTCs andre 64 biters Android-telefon, og den første i mellomsegmentet.
Desire 820 er HTCs andre 64 biters Android-telefon, og den første i mellomsegmentet. Bilde: HTC

Det er egentlig bare prosessoren som gjør nye HTC Desire 820 interessant. Denne telefonen, som ligger i prisklassen mellom billig og dyrt, har nemlig en 64 biters prosessor.

Ikke at det er nytt i seg selv. HTC lanserte Desire 510, den første Android-telefonen med 64 biters prosessor i forrige uke, og interessant nok er den en billigtelefon. Altså ikke et spesielt attraktivt valg i Norge, hvor det er toppmodeller som dominerer.

Desire 820 er oppfølgeren til Desire 816, som vi testet i sommer. Den var en rimelig god mellompriset telefon, syns vi. Prisen på 3000 kroner var heller ikke avskrekkende. Vi tipper Desire 820 kommer til å ligge på tilsvarende pris.

Selv om telefonen ikke er den første i Android-verdenen er det heller ikke hverdagskost. Ikke at det betyr noe, for det finnes ingen tilgjengelig Android-versjon med støtte for 64 biters intruksjoner enda. Det er først når Android L blir tilgjengelig at telefonen kan utnytte maskinvaren sin fullt ut.

Les også: Googles nye Android skal være overalt

Bedre ytelse?

Da vil telefonen antakelig få litt bedre ytelse, siden ARMv8-instruksjonssettet som 64 biterprosessoren støtter har vist seg å gi bedre ytelse til eksisterende apper skrevet for 32 biters prosessor. En test utført av Arstechnica.com i fjor demonstrerte at iOS-apper som er kompilert for 32 biters instruksjonssett kunne oppleve en ytelsesforbedring på inntil 50 prosent.

Det kan dermed tenkes at Desire 820 blir sprekere etter oppdateringen. Under panseret sitter en Qualcomm Snapdragon 615 med åttekjernet Cortex-A53-prosessor. Fire av disse kjernene er klokket til maks 1,5 GHz, og fire til maks 1 GHz. Grafikkprosessoren er en Adreno 405. Arbeidsminnet er 2 GB, og det er 16 GB lagringsplass.

Desire 820 kjører Android 4.4 og har en 5,5 tommers 720p-skjerm, 13 megapikslers kamera og et 8 megapikslers frontkamera. For sjølisfolket, altså. Den støtter LTE og ellers det meste av aktuell teknologi. Batteriet har en kapasitet på 2600 mAh.

Prisen er ikke kjent, ei heller om den kommer til Norge. Den skal imidlertid komme i salg i slutten av denne måneden.

Les også:

Nå blir Playstation og Xperia bestevenner

Samsungs nye Note har en knekk i skjermen

Her er Sonys nye flaggskip-mobil