MOBIL

Denne gir deg trådløs musikk med NFC

Du trenger bare å berøre BlackBerry Music Gateway for å spille musikken trådløst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. juni 2012 - 10:23

Å kunne spille musikk fra mobilen trådløst er i seg selv ganske praktisk. Har du en Bluetooth-mottaker koblet til stereoanlegget ditt kan du kutte ut lydkabelen, og styre musikken uten å måtte løpe frem og tilbake til mobilen.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke kjøpe iPhone-høyttaler

BlackBerry Music Gateway er en slik løsning, og RIM slipper i disse dager løs en ny versjon. Vi har testet forgjengeren, som kalles BlackBerry Stereo Gateway, og den nye versjonen gjør i grunnen det samme som den forrige.

Den store nyheten er at den nye versjonen har fått NFC. Det gjør at du skal kunne sveipe telefonen over mottakeren for å koble til. Dermed er det slutt på å aktivere paringsmodus på dingsen, søke den opp med mobilen, legge inn passord og slikt. Ett sveip, og du kan spille musikk.

LES OGSÅ: Dette trenger du å vite om NFC

Funker med alle BlackBerry-enheter

Det store spørsmålet er selvsagt hvilke telefoner som vil kunne koble seg til via NFC. Det vil åpenbart fungere med alle BlackBerry-telefoner som har NFC, noe alle telefoner lansert siden juli i fjor har.

Nokia Play 360 er en lignende løsning, som lar deg koble til utstyr via NFC. Men den løsningen fungerer bare med Nokia-telefoner som har NFC.

RIMs nettsider er det bare BlackBerry-enheter som eksplisitt er listet opp som kompatible, men de skriver også at "Non-BlackBerry smartphones with NFC connectivity capability" er støttet. Det skal ellers nevnes at BlackBerry Music Gateway selvsagt vil fungere med alle telefoner som kan spille musikk over Bluetooth.

LES OGSÅ: BlackBerry med norske taster

Vi har spurt om å få låne et testeksemplar av norske Trigcom, som selger BlackBerry i Norge. De forteller oss at de skal ta den inn for salg, og at prisen vil ligge på rundt 350 kroner når den tid kommer.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.