T2

Denne gangen lot vi oss imponere av Huaweis flaggskip

SNIKTITT: Huawei Ascend P7.

Toppmodell: Huaweis nye Ascend P7 er et imponerende stykke teknologi.
Toppmodell: Huaweis nye Ascend P7 er et imponerende stykke teknologi. Bilde: Huawei
8. mai 2014 - 17:28

Ascend P7

  • Dimensjoner: 139.8 x 68.8 x 6.5 mm
  • Skjerm: 5 tommer, 1080 x 1920 punkter, IPS
  • Kortspor: Micro-SIM og microSD, up to 32 GB
  • Minne: 16 GB lagring (11 GB tilgjengelig), 2 GB RAM
  • Kamera: 13 MP bak, 8 MP foran
  • Radio: FM
  • Batteri: 2,5 Ah
  • Pris: 3500 koner

 

Huawei er de nest største på infrastruktur i telekom etter Ericsson. Nå vil de vokse og bli enda større på mobiler og nettbrett.

Marginene er vesentlig hyggeligere for de som kan få fart på de store produksjonsseriene. Og Huawei er på vei.

Selskapet er ifølge de store analytikerne nummer tre etter Samsung og Apple, men de er likevel et godt stykke bak.

Det er kanskje ikke så rart. De er mer ukjente i forbrukermarkedet og det er alltid noe «med» de nye toppmodellene de lanserer. Noe i spesifikasjonslisten som ikke imponerer når de blir sammenliknet med de store.

Les også: Slik får du maksimalt ut av mobil-batteriet

Ny giv

I går lanserte Huawei sin nye toppmobil Ascend P7, med det de hevder er 650 forbedringer fra forgjengeren. I dag fikk vi se den. Riktignok ikke med helt ferdig programvare.

Denne gangen er vi imponert.

Her er det ikke mye å sette fingeren på. I hvert fall ikke før vi får lagt den skikkelig på testbenken.

Huaweis forrige toppmodell P6 var flott den, men den kom med 720 skjerm. Ikke at det betyr så mye i praksis, men når de andre har dobbelt så mange piksler så blir det ikke topp. Topp var det heller ikke med 8 MP kamera bak.

Denne gangen er det annerledes.

Nå mangler ikke spesifikasjonslisten innhold og store nok tall. Eller små for den saks skyld.

Denne telefonen er den tynneste på markedet med 4G. 6,5 millimeter er imponerende flatt.

Riktignok er dette 0,1 mm mer enn på P6, men den hadde ikke 4G og et mindre batteri. I P7 har de klemt inn et batteri på 2,5 Ah og likevel stopper vekten på 124 gram.

P7 har også fått en 5 tommers skjerm med Full HD-oppløsning. Og ikke bare det. Huawei har lagt seg i selene for å få minst mulig ramme rundt skjermen. Den har ifølge selskapet et skjerm til frontarealforhold på 72 prosent, mens Apple 5S ligger på 60 prosent.

Les også: Tre tjenester du bør slutte å betale for

Konkurrentene: Sony Z2 og Samsung S5 er et par av de Ascend P5 (i midten) skal få bryne seg på.
Konkurrentene: Sony Z2 og Samsung S5 er et par av de Ascend P7 (i midten) skal få bryne seg på. ORV

Design

Design er smak og behag og mange av de nye toppmodellene ser lekre ut.

Det gjør også P7 med fronten og baksiden dekket av Gorillaglass 3.

På baksiden har også materialteknologene fått boltre seg og har preget et subtilt mønster i de syv supertynne metallsjiktene som ligger under glasset. Det gir et spesielt skinn når lyset reflekteres.

På samme måte som tidligere er designen basert på det Huawei kaller dobbel C. Det innebærer en veldig iPhonelik topp med avrundende hjørner, altså i C-form, mens i bunnen er hele enden avrundet og der finner vi den andre C-en. Det tar seg godt ut.

Les også: 5 tips til raskere mobillading

Kameratungt

Kameraet er et av de viktigste kjøpskriteriene på en telefon og denne gangen er begge i høyendeklassen.

Bakkameraet er mer konvensjonelt. Et 13 MP Sony-kamera med f 2.0 blenderåpning.

Her er det for en gang skyld frontkameraet som bokstavelig talt er i fokus: Det er på hele 8 MP og har en linse med fem elementer. En slik HD selfiedrøm har vi ikke sett før.

Og det handler ikke bare selvportretter. Programvaren støtter mer enn som så. Du kan også ta gruppebilder av flere rundt deg bare ved å bevege kameraet sideveis.

Kameraet tar bildene selv og syr dem sammen til et. Du kan til og med ta gruppebilde av deg fra flere vinkler og det må jo være toppen av narsissisme.

Vi konstaterer at det ikke bare er Apple som står for innovasjon. Kineserne er ikke borte de heller.

Noen kameramodeller, slik som Sony Z2 har egen kameraknapp. Huawei har i stedet løst behovet for å ta bildet lynraskt før motivet forsvinner ved å trykke to ganger på volumknappen. Da tar telefonen et bilde i løpet av 1,2 sekunder. Veldig smart. Bildene kan også utstyres med en liten stemmekommentar.

TEST: Gigantisk Nokia med kjempekamera

Skal bli store i Norge: Markedssjef for forbrukerenheter i Huawei i Norge, David Stone, vil bruke Ascend P7 til å vokse i Norge.
Skal bli store i Norge: Markedssjef for forbrukerenheter i Huawei i Norge, David Stone, vil bruke Ascend P7 til å vokse i Norge. ORV

Egenutviklet

Huawei er et svært konsern. Så store at de utvikler sin egen firekjerne prosessor. Denne har 1,8 GHz og er utviklet med en halvlederteknologi på 20 nm linjebredde. Det betyr lavt strømforbruk og ikke minst lavere varmeutvikling som gjør telefonen behagelig når man snakker lenge. Sikkert et bra argument for de med stråleskrekk, som tror det er radiostrålingen som varmer opp hodet når de holder telefonen inntil øret.

Vi utsatte telefonen for 3D Mark Unlimited og oppnådde 7391. Riktignok er ikke dette en salgsmodell, men de store konkurrentene fra Sony og Samsung ligger på rundt 18.000. Det betyr vesentlig dårligere ytelse.

I hvert fall på papiret. Vi får komme tilbake til hvordan dette er i praksis. Telefonen er snappy nok i bruk, så det er ikke alltid slike tester gir et bilde av praksis. Det som kan lide er telefonen som spillplattform.

Om telefonbatteriet kan slå Sonys Z2 er vel usikkert, men Huawei har utstyrt telefonen med en supersparefunksjon som trer i kraft når det er bare 10 prosent av ladningen igjen.

Da skrus alt utenom mobilsamband og SMS-funksjonalitet av, og det skal være nok til at den holder i ytterligere minst ti timer.

Med så mye telekompetanse i huset har også noe antenneguruene i selskapet fått slippe til.

P7 har et dobbelt antennesystem som skal sikre vesentlig bedre sending og mottak på 4G.

Les også: 7 ting du kan bruke din gamle mobil til

Dobbelt opp

Det er to spor til kort i P7. Et for SIM-kort og et for et Micro SD-kort.

Som om ikke det var nok, er det mulig å sette et SIM-kort i begge sporene slik at telefonen kan håndtere to telefonabonnementer.

Greit om man reiser i utlandet, selv om det krever en ny versjon av programvaren enn den som ligger på prototypen vi har sett på.

Det er faktisk ikke mye vi kan sette fingeren på når vi ser gjennom spesifikasjonslista. Det må i så fall være at den ikke har støtte for den aller siste ac-standarden på WiFi. Til gjengjeld er både NFC og FM-radio på plass.

Les også: Denne appen sender SMS til kjæresten din

Billig

– Ascend P7 er en rimelig telefon, men i det lange løp vil vi ikke være kjent for å bare være billige. Vårt argument er teknologi og design, sier markedssjef for forbrukerenheter i Huawei i Norge, David Stone.

Det kan så være, men med en pris på rundt 3500, som sannsynligvis vil falle til nærmere 3000 snart, er det definitivt noe som trekker.

2000 under konkurrentene er fristende, når design og teknologi er i samme gata.

Les også:

Nå får du Viaplay på Chromecast

– iPhone 6 får to nye modeller med større skjerm

Flaggskip for småpenger  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.