MOBIL

Denne fortjener å bli kalt et monster

Archos 70 er en våt drøm for nerdene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. des. 2010 - 12:37

Spesifikasjoner

Størrelse: 201 x 114 x 14 mm, 400 g (201 x 114 x 10 mm, 300 g uten harddisk)
Skjerm: 7 tommer, 800 x 480 piksler, kapasitiv multitouch
Operativsystem: Android 2.2

Minne:
250 GB/8 GB
Minnekort: Micro-SDHC
Prosessor: ARM Cortex A8, 1 GHz
Trådløst: Wi-fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1

Kamera:
Webkamera
Tilkobling: USB, HDMI, 3,5 mm minijack

Batteri: Li-Po, 10 timer surfing, 7 timer video, 36 timer musikk 

Selv om pressen muligens bruker begrepet "monster" litt ukritisk føler vi oss trygge på at Archos 70 er en dings som fortjener utmerkelsen. I alle fall slik det ser ut på papiret.

250 GB harddisk

Denne Android 2.2-baserte surfeplaten har imponerende spesifikasjoner som 250 GB harddisk, ARM-prosessor på 1 GHz, sju tommers skjerm og mulighet for avspilling av video i HD (720p).

Det hele er pakket inn i et deksel som er 1,4 cm tjukt.

Kjør flere operativsystemer

Men det som egentlig er imponerende her er mulighetene. Du kan nemlig lett installere Linux, Meego og andre ARM-kompatible operativsystemer, og starte opp det operativsystemet du selv ønsker.

Systemet kalles "Dual OS", og er implementert av Archos selv, slik at de som er tilbøyelig til å modde tableten skal få dette til på en enkel og grei måte. Inkludert er Linux-distribusjonen Ångström.

I den anledning kan det være en idé å lese Digi.no sin artikkel fra i går som forteller om ryktene om at Microsoft har planer om å slippe en Windows-versjon for ARM-prosessorer.

Ingen Google-tjenester

Archos 70 ser ikke ut til å være utstyrt med Google-tjenester. Det vil si at du ikke får tilgang til Android Market, Gmail-synkronisering og annet. Grunnen er sannsynligvis at tableten ikke samsvarer med Googles krav til Android-enheter. 

Archos har imidlertid sørget for å inkludere tilgang til app-butikken AppsLib. Det vil trolig også være mulig å få tilgang til Google-tjenestene med litt hacking.

Archos 70 har ikke mobiltilkobling, så all internettaksess vil foregå over Wi-fi eller Bluetooth. 

Kommer også uten harddisk

I tillegg til harddisk-versjonen med 250 GB har Archos også laget en versjon med lagringsminne på 8 GB og støtte for Micro-SD-minnekort. Du skal altså få plass til en hel del video, som kan spilles av på en TV via HDMI-utgangen på enheten, uansett hvilken versjon du velger.

Vi skal dog ikke legge skjul på at skjermoppløsningen er litt skuffende. Med sju tommer kan nok 800 x 480 piksler føles litt lite.

I salg i dag

Archos 70 er allerede i salg, og koster henholdsvis 250 euro og 300 euro for versjonene uten og med harddisk. Det vil si 2000 og 2400 kroner. Harddiskvarianten er for øyeblikket utsolgt, men skal komme på lager igjen i midten av januar.

Mer informasjon:
Archos 70 sine produktsider »
Archos' nettbutikk »

Kilde: Archos.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.