MOBIL

Denne følger med på hva du driver med

Jawbones nye armbånd passer på at du ikke blir en sofagris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. nov. 2011 - 11:12

I sommer viste Jawbone frem et bilde av Up, som vi fikk vite skulle være en Bluetooth-enhet som holder et øye med bevegelsene dine, søvnrytme og næringsopptak. Lite annet var kjent.

Nå har Jawbone lettet på sløret, og fortalt om detaljene. Up er et Bluetooth-armbånd som holder et øye med helsa di. Tanken er at den skal hjelpe deg med å bevege deg mer, sove bedre og spise sunnere.

Alltid på deg

Up er altså et armbånd du har på deg hele tiden. Det kobler seg til iPhone via Bluetooth, og kommuniserer med en egen app for telefonen. Innebygget er en bevegelsessensor Jawbone kaller MotionX. Denne holder et øye med hvor mye du beveger deg.

Idéen er at du skal ha armbåndet på det døgnet rundt. Jawbone mener Up er såpass nydelig at du vil ønske dette, uansett om du er på treningssenteret eller sprader rundt i bunad. Siden den er vannsikker kan du ha den på i dusjen, eller svette på den på treningssenteret.

iPhone-app

Det hele knyttes mot iPhone. Appen gir deg en oversikt over antall steg, kaloriforbruk, avstand, hastighet og hvor stor del av dagen du er i aktivitet. Up kan i løpet av dagen minne deg på at du har vært i ro for lenge. 

Bevegelsessensoren måler også søvnen din, slik at du får en oversikt over hvor lenge du har sovet, hvor lang tid du brukte på å sovne, hvor mye av søvnen som er dyp søvn, og generell søvnkvalitet. Du kan til og med bruke Up til å vekke deg. Den har en innebygget vibrator, som går av når du er i lett søvn.

Følger med på hva du spiser

Appen lar deg også ta bilder av hva du spiser. Du kan da holde en oversikt over hva du spiser og når. I ettertid vil appen spørre deg om hvordan du føler deg, slik at du lettere skal kunne finne ut hvordan forskjellig mat påvirker kroppen.

Up lades via USB, og skal angivelig kunne klare en uke på en lading.

Armbåndet blir tilgjengelig i USA 6. november, og skal koste 100 dollar (570 kroner). 

OPPDATERT: Vi fikk akkurat bekreftet at den kommer til Norge over nyttår. 

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.