MOBIL

Denne erstatter bilradioen med Android

MWC 2013: Her er dokkingstasjonen som lar deg bruke et nettbrett som bilstereo.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. feb. 2013 - 19:03

Om du har en eldre bil, eller du har et enkelt underholdningsanlegg i bilen din kan du snart få en enkel løsning som gjør bilen smartere enn noen gang.

Tyske Paragon utvikler en dokkingstasjon for nettbrett kalt cTablet, som skal erstatte bilstereoenheten i bilen. Det eneste som trengs er en dobbel DIN-plass i midtkonsollen, eller enkelt forklart at det er plass til to vanlige bilradioer oppå hverandre (180 x 100 mm).

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Passer sju- og åttetommere

Der hvor bilradioen før var plassert festes en dokkingstasjon med plass til et sju eller åtte tommers nettbrett. Denne dokkinkgen er igjen festet på en holder som kan felles ut om du har behov for å fjerne nettbrettet. Det er altså ikke mulig for en tyv å stikke av med nettbrettet uten videre.

Dokkingen er utskiftbar, slik at du bare trenger å skifte denne om du skifter nettbrett.Brettet kan enkelt felles ut.

Dokken kan snakke med bilens datasystem, da den har en såkalt CAN bus-tilkobling. Kommunikasjonen mellom brettet og dokken går på sin side via Bluetooth. Dette åpner for en hel rekke muligheter. Det gjør det blant annet mulig å bruke rattmonterte kontroller til å styre lydstyrke, skifte spor og slikt.

At du bruker et vanlig nettbrett åpner også for et vidt spekter av muligheter. Brettet kan for eksempel fungere som Wi-Fi-hotspot slik at passasjerene i bilen kan koble seg på internett. Du kan bruke brettet til å ta samtaler når du kjører. Musikk kan du få via brettets FM-radio, eller via strømmetjenester som Spotify eller Wimp. 

Det gjør det også mulig å bruke den navigasjonsløsningen du selv ønsker, enten det er Google Maps eller en kjøpevariant. Løsningen åpner for bruk av bilens innebygde GPS-mottaker dersom du har dette installert, men du kan også bruke nettbrettets GPS-mottaker.Brettet kan fjernes fra dokken.

Ta full kontroll på bilen

Om du ønsker tilgang til bilens datasystemer via OBD2-protokoll lar det seg også gjøre. Da kan du få en avansert kjørecomputer og et diagnoseverktøy for bilen i en og samme pakke. Det skal ifølge produsenten også være mulig å styre klimaanlegget i bilen med denne løsningen.

Paragon demonstrerte cTablet med en Samsung Galaxy Tab 2 7.0. Denne kjørte Android i såkalt "Kiosk Mode", som betyr at den kjører spesiallaget programvare i stedet for de vanlige Android-menyene. Men det skal også være mulig å bruke nettbrettet uten denne modusen.

Vi ønsket naturlig nok å vite når vi kunne kjøpe cTablet og hva den ville koste, men de kunne ikke si annet enn at den kommer mot slutten av 2013. Løsningen skal imidlertid ikke være spesielt dyr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.