TUNNELER

Denne duken skal byttes ut: Fem tunneler skal vann- og frostsikres

Får PE-skum og sprøytebetong.

Duken i Gjerviktunnelen skal byttes ut med PE-skum og sprøytebetong.
Duken i Gjerviktunnelen skal byttes ut med PE-skum og sprøytebetong. Foto: Google Maps
12. sep. 2019 - 11:00

Fem mindre fylkesveitunneler i Sogn og Fjordane skal få ny og bedre vann- og frostsikring, og Vegvesenet har nå utlyst oppdraget på vegne av fylkeskommunen som overtar driften av tunnelene fra nyttår.

De fem tunnelene i oppdraget er Gjerviktunnelen på fylkesvei 364, Klubbentunnelen på fylkesvei 93, Nishammertunnelen på fylkesvei 57, Framfjordtunnelen på fylkesvei 92 og Hjelletunnelen på fylkesvei 720.

I Gjerviktunnelen skal eksisterende duk fjernes, og det skal etableres cirka 1600 kvadratmeter ny vann- og frostsikring bestående av nettarmert PE-skum med sprøytebetong. Gjerviktunnelen er en ettløpstunnel med ett kjørefelt. Kjørebanebredden er omlag tre meter. Skiltet høyde er 4,2 meter. Høyde og kjørebanebredde skal opprettholdes. Det er ikke belysning i tunnelen.

Dette isnettet på Vadheim-siden av Klubbentunnelen skal fjernes, og erstattes av et vanntett hvelv av sprøytebetong. <i>Foto:  Google Maps</i>
Dette isnettet på Vadheim-siden av Klubbentunnelen skal fjernes, og erstattes av et vanntett hvelv av sprøytebetong. Foto:  Google Maps

I Klubbentunnelen skal isnettet utenfor tunnelmunningen mot Vadheim fjernes og erstattes av et isolert, vanntett hvelv av sprøytebetong. Det skal lages portal av nettarmert PE-skum og sprøytebetong i hver ende av tunnelen. Steder hvor det drypper vann inne i tunnelen skal kles med nettarmert, brannsikret PE-skum.

I Nishammertunnelen skal 5-6 punkter med mindre lekkasjer kles med nettarmert, brannsikret PE-skum. PE skummet skal føres ned i eksisterende bankettkant.

I Framfjordtunnelen skal ca. 4370 kvadratmeter tunneltak og -vegg vann- og frostsikres med sprøytebetong, og i tillegg skal det sikres med fjellbolting.

I Hjelletunnelen skal mindre dryppsteder kles med nettarmert, brannsikret PE-skum, og det skal i tillegg sikres med fjellbolter. 

Det blir arrangert en tilbudskonferanse i Førde 27. september, og fristen for å levere tilbud på oppdraget er satt til 17. oktober. I følge utlysningen skal arbeidene være utført innen seks måneder etter at kontrakten er inngått.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.