Denne dronen bytter batteriet selv

Russiske forskere har laget en drone som kan lande og skifte batteri automatisk

Igor Danilov har utviklet dronen som teoretisk kan fly nærmest i det uendelige, med automatsik batteribytte.
Igor Danilov har utviklet dronen som teoretisk kan fly nærmest i det uendelige, med automatsik batteribytte. Bilde: Universitetet i Innopolis
Steinar Sund
31. okt. 2016 - 07:09

Tradisjonelle droner er begrenset av batteriets rekkevidde og må normalt lande etter 30-40 minutter i luften.

Men nå har russiske forskere har laget en drone som kan lande og skifte batteri automatisk og dermed ha tilnærmet ubegrenset brukstid. Dronen er utviklet av førsteamanuensis Igor Danilov ved universitetet i Innopolis i Tatarstan, skriver avisen Izvestia.

Dronen vil kommunisere med dokkingstasjonen gjennom en sikker protokoll og vil automatisk søke opp stasjonen når batteriet begynner å bli utladet. Dronen finner stasjonen blant annet ved hjelp av GPS og må identifisere seg med registreringsnummer og eier for å få lov til å lande. Batteribyttet er enkelt og tar mindre enn et minutt. Så snart dronen har landet, vil landingsplassen bli trukket inn og det gamle batteriet blir dyttet ut og erstattet med et ferdig oppladet batteri. Landingsplattformen vil så gå tilbake og dronen er klar for å ta av igjen. Dokkingstasjonen kan ha opptil ti ferdig ladede batterier klare og kan betjene tre-fire droner.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.