DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Denne driftsentreprenøren leverer gode resultater år etter år

Presis Vegdrift skiller seg ut blant driftsentreprenørene ved å levere gode regnskapstall i en bransje som har vært preget av røde tall de siste årene.

Presis Vegdrift har i dag 12 driftskontrakter fordelr rundt om i hele landet.
Presis Vegdrift har i dag 12 driftskontrakter fordelr rundt om i hele landet. Foto: Presis Vegdift
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. apr. 2020 - 10:24

Entreprenørselskapet Presis Vegdrift har postadresse i Bergen, men etter å ha inngått 12 driftskontrakter med Statens vegvesen, er selskapet aktive fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør. Selskapet eies av Presis Infra AS, som i sin tur er eid av Kb-gruppen AS (66 prosent) og Tertnes Holding AS (33 prosent).

Regnskapstallene for Presis Vegdrift i 2019 viser at omsetningen endte på snaue 1,1 milliarder, litt opp fra året før. Driftresultatet ble på 50 millioner kroner, opp åtte millioner kroner fra 2018.

Det tilsvarer en resultatgrad på 4,55 prosent, som i seg selv ikke er kjempehøyt, men som det står stor respekt av tatt i betraktning at drift og vedlikehold av vei er en bransje hvor røde tall har vært mer hovedregelen enn unntaket de siste årene. 

– Ikke så mange hemmeligheter

Daglig leder Eivind Iden forteller til Veier24 at de i all hovedsak er fornøyd med 2019-resultatene i både Presis Infra AS og Presis Vegdrift AS.

– Samtidig operer vi i en bransje der omsetningen er høy og marginene ofte svært lave. I forhold til den risikoen vi til enhver tid er utsatt for, er vårt syn at marginene fortsatt er for lave. Vårt mål de neste årene vil derfor være å øke marginene ytterligere, og gjennom det skape en langsiktig, bærekraftig drift som sikrer arbeidsplasser og miljø.

Eivind Iden er daglig leder i Presis Vegdrift AS
Eivind Iden er daglig leder i Presis Vegdrift AS

–Til tross for at dere driver i en veldig krevende bransje så har dere levert pene resultater i flere år på rad. Hva er hemmeligheten?

– Nei, det er ikke så mange hemmeligheter. Det handler om ha riktige medarbeidere i alle ledd, som er kompetente, motiverte og «brenner for saken». Og man må ha ledere som bygger lag, samtidig som de ser enkeltpersoner. Vi forsøker å utvikle en løsningsorientert og fleksibel organisasjon som ser og forstår byggherren, samt den samfunnspåvirkningen hver og en av oss har ved utførelse av våre arbeidsoperasjoner, forteller Eivind Iden.

Tilbudsprisene for driftskontraktene i Vestland er klare. Bildet er ment som illustrasjon.
Les også

Vestland: Én entreprenør kan kapre to av tre kontrakter

Fortsatt kontrollert og lønnsom vekst

At fylkene nå har overtatt ansvaret for drift av sine veier selv, ser Iden på mest som en mulighet.

– I den endringen bransjen når står ovenfor blir det særs viktig at den kompetanse, erfaring og profesjonalitet Statens vegvesen og entreprenør besitter blir anerkjent, sett og benyttet videre. Hvis aktørene håndterer denne transaksjonen på en god måte, ser vi mange muligheter for Presis Vegdrift AS og for bransjen generelt.

– Har Presis Vegdrift ambisjon om å vokse videre i markedet for driftskontrakter?

– Vi kommer fortsatt til å ha ambisjoner om kontrollert og lønnsom vekst, sier Eivind Iden.

Tirsdag 16. april stod togtrafikken på hele Østlandet grunnet signalfeil.
Les også

Dramatisk økning i antall innstilte tog

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.