MOBIL

Denne dingsen kan spore nøklene dine

Nokia Treasure Tag passer på at du ikke går fra nøklene, og sier fra om du glemmer mobilen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. feb. 2014 - 10:31

Om du stadig glemmer mobilen eller nøklene dine kan Nokias nye Treasure Tag være dingsen du ser etter. Denne sier nemlig fra om du går fra den ene eller den andre.

Konseptet er som følger: Treasure Tag kobles til mobilen via NFC, og festes på nøkkelknippet ditt, eller noe annet du alltid har med deg. Om teleofnen og Treasure Tag kommer bort fra hverandre, går alarmen. Dermed får du beskjed av mobilen at du har gått fra nøklene, eller beskjed fra nøkkeknippet om at du har forlatt mobilen din. Fester du Treasure Tag i vesken din, kan den også brukes som tyveribeskyttelse.

Appen forteller deg hvor nøklene ble av

Nokia lanserte tidligere denne måneden en tilhørende app i Windows Phone Store. Denne lar deg bruke mobilen til å spore opp Treasure Tag. Altså blir det enklere å finne igjen nøklene sine. Appen lager også et register over hvor Treasure Tag sist var koblet til mobilen. Om du så oppdager at den mangler, kan du gå inn og se hvor de sist hadde kontakt. Det er videre mulig å koble flere slike tags til mobilen, slik at du kan finne igjen alt fra hunden din til ryggsekken.

LES OGSÅ: Test av Nokia Lumia 1020

Nokia lager ikke noen app for iOS og Android, men Treasure Tag skal fungere med apper som har lik funksjonalitet. NFC er ikke en forutsetning for at dingsen skal fungere, da dette kun brukes til å pare mobil og Treasure Tag. Kommunikasjonen mellom de to er en Bluetooth Smart-oppkobling, som fungerer på de fleste nyere telefoner.

LES MER: Alt du trenger å vite om Bluetooth Smart

Treasure Tag har en batteritid på seks måneder. Den kommer i flere farger, og måler 3x3x1 cm. Prisen er oppgitt til 300 kroner pr stykk. Den kommer i salg i løpet av andre kvartal.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.