Denne brufugen klippet ned 28 syklister i sommer. Nå skal den dekkes til

28 syklister ble 16. juli involvert i et sykkelvelt på Beitstadsundbrua på fv 17 i Trøndelag, og flere ble alvorlig skadet. Årsaken var de store åpningene i brufugen.

Rainer Jakobsen og resten av Team Rynkeby Arctic som syklet for barnekreftsaken, fikk seg et ublidt møte med brufugen på Beitstadsundbrua sist sommer.
Rainer Jakobsen og resten av Team Rynkeby Arctic som syklet for barnekreftsaken, fikk seg et ublidt møte med brufugen på Beitstadsundbrua sist sommer. Foto: Leif Arne Holme
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. des. 2021 - 12:00

Brua som ble åpnet i fjor, er bygget med en stålkasse med betongdekke og et asfaltdekke på toppen. De fleste bruer må ha en fleksibel fuge mellom brua og vegen for å ta opp endringer og bevegelser ved temperaturskifter, vektpåkjenning og lignende, som oftest en fuge i hver ende av brua.

Kan bevege seg opp til 40 cm

Men på Beistadsundbrua er det valgt en løsning med èn stor fuge på den ene siden av brua, da utformingen på den andre siden av brua gjør det mere utfordrende å etablere fuge på grunn av stor bredde. Brua kan bevege seg opp til 40 cm ved store temperaturpåvirkninger eller andre påkjenninger, og det gjør at åpningen mellom hver «finger» blir ganske stor. Så stor at mange av syklistene som denne sommerdagen kjørte sammen på den nye fylkesveg 17 i Innherred i Trøndelag, kjørte forhjulet ned i fugen og stupte forover.

Legger på stålplater

Nå skal imidlertid brufugen på Beitstadsundbrua fikses, melder Trøndelag fylkeskommune. Vegdirektør Jo Bernt Brønstad forteller til Veier24 at de nå skal dekke til fugen med stålplater, som vil dekke det meste av fugen.

– Vi har vært på jakt etter en løsning som både fungerer for syklende, men også brøytebiler og andre vedlikeholdsmaskiner på vegen, og har valgt en løsning med to stålplater. Den ene skal monteres på landsiden, mens den andre monteres på brua, slik at de beveger seg mot hverandre. Brønstad sier at det fortsatt vil bli en åpning mellom platene, men at den vil bli vesenlig mindre enn tidligere.

Arbeidet med tildekking av fugen på Beitstadsundbrua på fylkesveg 17 starter mandag 13. desember 2021.  Og vil være ferdig utført innen 23. desember, lover fylkeskommunen på sine nettsider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.