BRUER

Denne brua er bare 40 meter lang - men består av 2650 kubikkmeter betong og 476 tonn armering

Det bygges solid når nye E6 legges forbi Brumunddal.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. apr. 2019 - 08:51

Den nye brua over elva Brumunda er den største konstruksjonen som bygges når ny E6 nå bygges forbi Brumunddal. Byggherren Nye Veier investerer ca. 600 millioner kroner på den tre kilometer lange strekningen forbi Brumunddal.

Totalentreprenøren Veidekke har jobbet med brua i vinter. Selve støpen ble gjennomført i mars i år, forteller Nye Veier i en melding fra prosjektet.

Klare for vårflommen

- I vinterlandet Norge er det viktig å planlegge smart, slik at vi får utnyttet årstidene best mulig. Det har derfor blitt gjort mye arbeid på de store konstruksjonene over elver og bekker med lav vannføring i vinter, slik at vi nå er klare til å ta imot vårflommen når snøsmeltingen øker på i høyereliggende strøk, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Veidekke brukte tre betonglag i skiftordning da de støpte brua.

- Nye Nederkvern bru er bygd som en ettspenns bjelkebru med et spenn på 40 meter. På det bredeste er brua 24,6 meter bred. Tre betonglag jobbet på skift i 26 timer og det ble brukt 2650 kubikk med betong og 476 tonn med armering i den solide brua, sier Moshagen.

Tre kostbare kilometer

Nye Veier investerer svært mye på den ca. tre kilometer lange strekningen fra undergangen ved Verven til den nye brua på Nesvegen som skal gå over E6.

- Firefelts motorvei med flere store konstruksjoner, nytt kryss for Brumunddal, nye lokalveier, oppgradert strandsone og ny gang- og sykkelvei koster totalt ca. 600 millioner kroner, sier Moshagen.

Byggherren mener investeringen er positivt både for Brumunddal, regionen rundt og tilgrensende regioner.

Åpner oktober 2019

- Investeringen i ny E6 er samfunnsøkonomisk lønnsom og vi ser allerede nå at det er stor byggeaktivitet i og rundt Brumunddal. Den nye motorveien stimulerer til vekst og utvikling og utvider bo- og arbeidsmarkedsregionen i Mjøsområdet. I tillegg er E6 en svært viktig vei for tilgrensende regioner i Osloområdet, på Nordvestlandet og i Trøndelag, sier Moshagen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

43 kilometer med ny firefelts E6 fra Kolomoen til Moelv åpner i 2020. Første delstrekning, fra Kolomoen til Kåterud, åpner oktober 2019. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.