MOBIL

Denne blir "Nexus"-telefon

Google skal servere Ice Cream Sandwich i sin reneste form til Sony Xperia S.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. aug. 2012 - 19:08

Forrige uke ble det kjent at Jean-Baptiste Queru, den tekniske lederen for Google Android Open Source Project, er i gang med et prosjekt som skal sørge for at du som eier en Sony Xperia S kan få umodifisert Android på telefonen din.

LES OGSÅ: Alt du må vite om Android 4.1

Det prosjektet i praksis handler om er å legge til Xperia S i Android Open Source Project. Det betyr at Xperia S på sett og vis blir en utviklertelefon på linje med Galaxy Nexus og de andre Nexus-telefonene. Fra før av har Google selv vært inne i utviklingen av disse telefonene, så at de tar en eksisterende modell inn i varmen er i seg selv spesielt.

Valget av telefon var ikke tilfeldig. Xperia S ble valgt fordi Sony ikke har låst bootloaderen, som på norsk betyr at det går an å legge inn modifisert kode på telefonen. Sony har også vært en støttespiller til Android Open Source Project i lang tid.

LES OGSÅ: Test av Sony Xperia S

Lynraske oppdateringer

Om prosjektet fullføres kan det tenkes at du vil kunne installere en standard Android-utgave på telefonen, og få nye versjoner av operativsystemet langt raskere enn før. På den annen side kan det være at spesialfunksjoner på telefonen ikke vil fungere lenger.

Når prosjektet skal være gjennomført er foreløpig usikkert.

Les mer om utviklingen på AOSP-forumet på Google Groups.

Kilde: Neowin.net

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.