MOBIL

Denne appen lar deg styre unna folk du ikke liker

Nå kan du få en advarsel om du er i nærheten av eksen eller sjefen.

Denne appen lar deg markere venner du helst ikke vil treffe på, og advarer deg om de er observert i nærheten.
Denne appen lar deg markere venner du helst ikke vil treffe på, og advarer deg om de er observert i nærheten. Bilde: Apple/Cloack
Marius ValleMarius ValleJournalist
20. mars 2014 - 18:43

Smarttelefoner med lokaliseringstjenester har gjort det mulig å se hvor venner befinner seg og hva de driver med. Følger du med på for eksempel Foursquare eller Facebook en lørdag kveld kan du se hvor innsjekkingsglade venner drikker sin øl, og sette kursen dit. Om du sjekker inn på flyplassen når du skal ta morgenflyet, kan bekjente i nærheten se at du er der og slå av en prat.

Men hva med å bruke slik informasjon til å unngå mennesker du ikke vil treffe på?

Her kommer appen Cloak inn i bildet. Den lar deg flagge folk du helst ikke vil treffe, og advarer deg om at de er i nærheten.

LES OGSÅ: Denne appen sender SMS til kjæresten din

Det kan være den bekjente som ikke eier sosiale antenner, eksen din, sjefen din eller andre du helst ikke har lyst til å støte på. Om de kommer innenfor en gitt radius får du en advarsel om at de er i nærheten.

Du kan også sjekke kartet for å se om det er trygt å dra på den restauranten du hadde tenkt.

Utvikleren kaller det ganske treffende for et «asosialt nettverk».

LES OGSÅ: Nå kan du lukte at du har fått melding

Bruker Instagram og Foursquare

Appen benytter lokasjonsdata fra Instagram og Foursquare, og registrerer hvor de sist var da de postet. Du kan med andre ord ikke bruke appen til å faktisk spore hvor folk befinner seg til enhver tid. Men så skal den heller ikke være noen erstatning for et besøksforbud heller.

Ifølge Washington Post skal det legges til støtte for flere sosiale medier etterhvert. Det kan dermed tenkes at du på sikt også vil kunne unngå Facebook-kjipinger.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Det skal nevnes at de du legger til på listen din ikke får noen beskjed om at de har havnet på den. Det hele er helt anonymt.

LES OGSÅ: 10 teknologier som aldri tok av

Asosiale medier

Dette er for øvrig ikke utviklerne Brian Moore og Chris Bakers første forsøk på å lage asosiale medier. De har laget Rater, et nettlesertillegg hvor du kan filtrere ut poster du ikke er interessert i med noe du faktisk er interessert i.

De står også bak nettstedet Hate With Friends, som lar deg markere hvilke av dine Facebook-venner du misliker. Om de samme personene misliker deg får dere vite det.

Cloak er tilgjengelig til iOS, og kan lastes ned fra App Store. Om det betyr at iPhone-brukere generelt er mer asosiale enn andre smarttelefonbrukere skal forbli usagt.

LES OGSÅ:

Denne lar deg sende og motta SMS på PC og iPad

Google lanserer operativsystem for klokker

Chromecast får innhold fra NRK og TV2

Nå dropper Apple iPad 2

EU vil tvinge Apple over på USB  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.