IT

Denne appen lar deg snakke fra rett levra

«Snapchat for næringslivet» med selvdestruerende meldinger.

Testmelding som demonstrerer hvordan Confide fordekker deler av beskjeden og synliggjør delene der fingeren peker.
Testmelding som demonstrerer hvordan Confide fordekker deler av beskjeden og synliggjør delene der fingeren peker. Bilde: Lars Lillo Ulvestad
24. apr. 2014 - 19:56

Noen ganger må ting sies «off the record».

Det er noe journalister ofte støter på i tilfeller der utsagnet bør sies, men der avsenderen ikke er interessert i å ha navnet sitt permanent festet til utsagnet.

Enkelte tekstmeldinger er for pikante til at en vil ta sjansen på at de lagres i en annen sin innboks.

Innen forretningsverdenen og andre situasjoner der konfidensiell kommunikasjon er nødvendig, kan en «Snapchat for næringslivet» være et kurant alternativ i den digitale æra der sporbarhet er et stadig større problem.

Les også: Denne appen sender SMS til kjæresten din

Confide

Confide et av de mest aktuelle valgene for folk flest.

Den fungerer enkelt og greit ved at du mottar en melding med grå bokser som dekker over ordene i meldingen. Beskjeden leses dermed ord for ord etter hvor fingeren beveger seg, men hele teksten blir dermed aldri synlig i sin helhet.

Tidligere har den vært forbeholdt iOS-brukere, men i dag ble en Android-versjon lansert. At den fungerer på tvers av plattformer gjør den umiddelbart mer interessant. Appen er dessuten gratis.

Les også: – iPhone 6 får to nye modeller med større skjerm

Må finnes en bedre måte

Ideen skal ha bli unnfanget da en av stifterne Howard Lerman sendte en epost til medstifter Jon Brod med en forespørsel om en arbeidsreferanse fra noen som tidligere hadde jobbet for Brod.

Brod sendte mail tilbake: «Jeg ringer deg.» Da begge var opptatte personal-ledere, skal det ha tatt seks dager før de oppnådde telefonkontakt med hverandre.

Det må finnes en bedre måte, skal de ha kommet fram til over telefonen.

Det var startskuddet for appen som i dag er backet opp av investorer som Google Ventures.

Kanskje blir dette en av de neste Whatsapp-selskapene som omsider blir kjøpt opp av en gigant for mange millioner? Det kommer vel an på hvor opptatte folk er av "selvdestruerende meldinger" kontra de som kan lagres.

Les også: Derfor er WhatsApp annerledes enn andre IT-selskaper

Kryptert

En fin ting med Confide-appen er at den kommer med en tydelig garanti i sin ofte stilte spørsmål-side at beskjedene er krypterte. Selv ikke noen i Confide vil være i stand til å dekryptere og lese meldingene, sier de.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Og beskjedene slettes for alltid rett etter lesing, i motsetning til Snapchat som for en tid tilbake fikk kritikk for å ha bevart informasjon og bilder på egne servere i opptil 30 dager.

Les også: Slik gjør du Android-mobilen din raskere

Ingen skjerdump

Appen er også utstyrt med beskyttelse for skjermdumper. Dersom mottakeren forsøker å ta en skjermdump av meldingen, vil senderen få tilsendt varsel om dette.

Konseptet med at beskjeden leses i bolker ord for ord er også ment å gjøre det vanskeligere å ta skjermdump av beskjeden.

En tydelig svakhet med dette er selvsagt at mottakeren kan ta bilde eller enkelt og greit filme lesingen av en melding uten at senderen får noen slags tilbakemelding om dette. Det bør derfor forutsettes en viss tillitt til personen meldingen sendes til, for det fordrer ikke særlige hacker-evner for å omgå denne svakheten.

Les også: Slik gjør du iPhone raskere

Alternativer

Alternativer til Confide er for eksempel Tigertext med krypterte beskjeder som selvdestrueres i løpet av en viss tid slik som Snapchat. Denne løsningen koster penger, men er en omfattende forretningsløsning, ikke ulikt Lync. Her finnes det også desktop-versjoner.

En fordel med Tigertext er i tilfellet der uhellet skulle være ute og du skulle sende beskjed til feil person. Da vil du få anledning til å slette beskjeden før mottakeren får anledning til å lese blunderen.

Peek er et annet alternativ der meldingen slettes mens den leses, men finnes kun for iPhone.

Les også:

De vil gi anonym chat til folk flest

Dette metrokartet viser internettets infrastruktur

Norske krypto-selskaper gjør det skarpt etter Snowden-avsløringene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.