NETTARKIV

Den gode Lycée Internationale

Jeg har selv i to år hatt to tenåringer i ungdomsskolen ved denne skolen og er stort sett godt fornøyd. Ungene våre og de fleste andre norske barn og ungdommer likte seg godt ved skolen.

Det unike ved Lycée Internationale er at skolen, som er fransk, har om lag 20 nasjonale seksjoner der ungene får opplæring i eget språk, historie m.m. Norge har en seksjon sammen med Danmark og for tiden går 40-50 norske elever fra barneskole til gymnas der. Det første året, som kan utvides til to år, går de i innføringsklasse i fransk språk, men følger samtidig den ordinære undervisning i fag som f.eks. matte, science og heimkunnskap, og dette foregår på fransk. For mange er det selvsagt en del frustrasjoner med den til dels krevende undervisningen og at de ikke skjønner stort den første tiden. Disse frustrasjonene blir imidlertid neppe mindre om ungene fra begynnelsen av skal rett inn i en fullblods fransk skole.

Mange norske familier bor i nærheten av Lycée Internationale med de åpenbare fordeler det har for hele familiens sosiale tilpasning i Frankrike. Det uformelle sosiale nettverk med landsmenn i “landsbyen”, i tillegg til sosiale og skolemessige forhold i den nasjonale seksjonen gjør denne skolen til et meget godt alternativ for dem som skal bo i Paris-området i en begrenset tidsperiode.

Ola Flaaten

QECD, Paris

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.