DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Snø på flere fjelloverganger i natt. Ikke helt uvanlig, sier meterologen

Sognefjellet måtte stenges da det ble kuldegrader og snøen lavet ned natt til tirsdag.

Sognefjellet er dekket i hvitt etter minusgrader og nedbør tirsdag morgen.
Sognefjellet er dekket i hvitt etter minusgrader og nedbør tirsdag morgen. Foto: Statens Vegvesen / NTB scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
3. sep. 2019 - 11:02

 – Vi har ikke hatt målinger på hvor mange centimeter, men ut fra kameraet ser det ut til å være dype hjulspor i veien, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen til NRK.

Kjøreforholdene ble vurdert til så krevende at fylkesvei 55 over Sognefjellet ble stengt i 5-tiden, men åpnet igjen like etter klokken 9.

Snø i fjellet på fylkesvei 55 over Sognefjellet ved Sognefjellshytta i Jotunheimen tirsdag 3. september. <i>Foto:  Statens Vegvesen/NTB Scanpix</i>
Snø i fjellet på fylkesvei 55 over Sognefjellet ved Sognefjellshytta i Jotunheimen tirsdag 3. september. Foto:  Statens Vegvesen/NTB Scanpix

Også fylkesvei 51 ved Valdresflye har fått snø tirsdag morgen. Vegtrafikksentralen råder bilister som har tenkt seg til fjells i Sør-Norge i løpet av de neste dagene, om å benytte seg av vinterdekk, om de ikke vil risikere å gjøre seg avhengig av karer som dette.

– Vi er nå inne i en tid der folk bør være obs og følge med på vei og værmeldinger, advarer trafikkoperatør John Andreas Omdal.

Til tross for at vi nettopp har trådt inn i september, er det ikke helt uvanlig med snø så tidlig, ifølge Meteorologisk institutt.

– Det er nok ikke helt uvanlig. Det har vært litt lave temperaturer nå i natt. Vi er jo kommet inn i en høstmåned, så det er muligheter for snø så høyt til fjells, sier statsmeteorolog Anne Solveig Andersen til NRK.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.