SAMFUNN

Dempet innovasjonsoptimisme

Næringsminister Ansgar Gabrielsen inviterer kommunnenen til innovasjonskonkurranse.

Han lover en million kroner til den kommunen som best legger til rette for innovasjon og nyskaping.

Gabrielsen lokket med premieringen på konferansen Innovasjon 2010 som ble arrangert i Folkets Hus i Oslo tirsdag. Gabrielsen la frem en langsiktig plan for å øke verdiskapingen og sikre at norsk næringsliv får flere bein å stå på før oljealderen tar slutt.

Stemningen var dempet optimistisk blant tilhørerne fra privat sektor. Festtaler har man hørt før, men økt fokus både i regjering, storting, kommuner og media, kan samlet gi gode resultater.

Med et element av selverkjennelse ga Gabrielsen i sin tale uttrykk for at det viktigste politikerne kan gjøre er å ikke stå i veien, det nest viktigste er å rydde løype for bedriftene.

Både statsminister Kjell Magne Bondevik og Gabrielsen tok også til orde for en holdningsendring: det må bli langt mer akseptert å mislykkes. De som har forsøkt, og gått på trynet, sittter tross alt med erfaringer de andre ikke har.

Næringsministeren har trukket frem åtte prosjekter. Her var det lite nytt. Blant prosjektene finner vi satsing på Nord Norge, innlands-norges muligheter, kommersialisering av FoU.

Overraskende for både deltakere og arrangøren var den voldsomme interessen.

Mer enn 700 personer hadde meldt seg på og arrangøren måtte si nei til noen.

Flertallet av deltakerne kom fra forksjellige offentlige etater.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.