TRAFIKK OG ITS

Demonstranter mot bompenger avbrøt bystyremøte i Stavanger

Et femtitalls aksjonister mot bompenger tok seg inn i salen under bystyremøtet i Stavanger mandag kveld. En opprørt ordfører avbrøt straks møtet.

Oslo  20150414.Illustrasjonsbilder av en bomstasjon i Oslo tirsdag ettermiddag. Bomring. Bompenger. Autopass. Biltrafikk.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20150414.Illustrasjonsbilder av en bomstasjon i Oslo tirsdag ettermiddag. Bomring. Bompenger. Autopass. Biltrafikk.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix
NTB
29. okt. 2018 - 19:56

Politiet i Stavanger måtte rykke ut og snakke med aksjonistene mandag klokka 18, opplyste politiet. Mellom 40 og 50 demonstranter inntok bystyresalen mens de ropte slagord og skjellsord til Stavangers folkevalgte, skriver Rogalands Avis. De skal også ha brukt en sirene.

– Utrolig frekt

Flesteparten av de folkevalgte forlot salen, og ordfører Christine Sagen Helgø (H) hevet det politiske møtet som blant annet skulle behandle reguleringssaker.

– Jeg synes det er utrolig frekt å forstyrre på denne måten. Det er helt greit å være uenig i sak, men dette er et demokratisk møte. Det bør en respektere, sier ordføreren til avisen.

Fortsatte utenfor

En av lederne for demonstrasjonen, Jan Ove Sikveland, sier til Stavanger Aftenblad at bompengemotstanderne føler de ikke blir hørt av byens politikere, og at de ville prøve å markere seg på en ny måte.

– Vi kommer ikke gjennom med budskapet vårt. Vi taler for døve ører. Folk er fortvilte og ønsker å bli sett og hørt, sier Sikveland.

Etter noen minutter roet bompengemotstanderne seg og forlot salen frivillig. Utenfor fortsatte de derimot demonstrasjonen til politiet ved 18.30-tiden ga dem pålegg om å forlate bykjernen.

LES OGSÅ: Nytt hærverk på bomstasjon på Nord-Jæren

LES OGSÅ: Bompengepakka på Nord-Jæren kan stanse i retten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.