ARKIVNYHETER

Delta i samfunnsdebatten på nett

Anders Brenna
31. mars 2009 - 13:10

Teknisk Ukeblad har ambisjoner om å bli internetts mest integrerte norske nettavis. Det betyr at vi skal bli en naturlig del av internett gjennom blant annet lenker og nettdebatt.

Mange har misforstått hva nettdebatt er for noe, og mediene må ta en stor del av skylden for det. Gjennom å ignorere nettdebatten, være fraværende og gjennom det som så fint heter forhåndsmoderering, har nettdebatten blitt et nedvurdert sted for å ytre sin mening og å diskutere sak.

Vi i Teknisk Ukeblad har en annen tilnærming, og som de realfagspersonene vi er har vi satt opp en matematisk ligning for å synliggjøre hvor viktig vi mener nettdebatten er:

Nettdebatt = Samfunnsdebatt

Samfunnsdebatt = Nettdebatt

Vi tror på nettdebatt som fremtidens samfunnsdebatt, og har implementert et debattsystem som kan integreres med andre nettaviser, blogger og nettsteder.

Systemet er under videreutvikling, men inneholder allerede nå mekanismer som gjør det mulig for oss å legge tilrette for en seriøs nettdebatt. Det inkluderer blant annet et filter som fanger opp "barnslig språk", slik at de som ikke diskuterer på et saklig grunnlag blir holdt igjen, mens de seriøse bidragene publiseres med en gang.

Disse mekansimene er ikke ferdige, men sammen med vår redaksjons aktive deltagelse med både spørsmål og svar i diskusjonen, skal vi løfte nettdebatten opp på et nytt nivå.

Les mer om hvorfor nettdebatten er samfunnsdebatten på TU.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.