IT

Dell lanserer nye PC-er for proffer og gamere

Her er de nye produktene.

Supersikker: Den nye 7000-klassen i Latitude-serien vil i følge produktsjef for forretnings-PC-er i Dell, Ivar Follestad, være  den sikreste på markedet.
Supersikker: Den nye 7000-klassen i Latitude-serien vil i følge produktsjef for forretnings-PC-er i Dell, Ivar Follestad, være den sikreste på markedet. Bilde: Odd R. Valmot
11. juni 2013 - 19:24

Det er den samme syklusen hvert år: Intel lanserer en ny prosessorgenerasjon med brask og bram, og så renner det på fra partnerne i ukene etterpå.

I går var Apple ute med nye Haswell-baserte modeller med vesentlig lengre batterilevetid og ytelse. I dag er det Dell som viser fram sine nye og oppgraderte modeller.

Kombi

XPS 12 er den mest populære konvertible PC-en på markedet i følge Dell. Ved å flippe skjermen rundt blir den til et nettbrett, og det vil folk ha.

Dell klarer rett og slett ikke produsere nok av dem, men det har ikke stoppet en oppgradering. Den 1,4 kilo tunge maskinen får nå en ny Haswell-prosessor som forbedrer ytelsen og flytter batterilevetiden fra syv timer til åtte, altså en full arbeidsdag.

Den vil koste litt mer fordi Intel tar seg litt bedre betalt i starten, men da får man også en bedre skjerm enn dagens modell. Den starter på fra 12.000 kroner med en 128 GB SSD og oppover avhengig av konfigurasjon.

– Den starter opp like raskt som en mobil eller et nettbrett og har i praksis like lang batterilevetid når man jobber på den. Selv om den har en skjerm som kan vippes rundt og bli til et nettbrett klassifiseres den som en ultrabook fordi den er tynn nok til det. XPS har gått fra forbrukersegmentet til å bli veldig populært i forretningsmarkedet og det vil være en viktig det av strategien vår fremover, sier nordisk markedssjef for forbrukersegmentet i Dell, Philip Eide.

TEST: Fem virkelig store PC-er

Til spillerne

Eides ansvar dekker også merket Alienware som Dell kjøpte for en del år siden. Dette er maskiner for dataspillere, eller gamere, som de helst vil bli kalt.

De bærbare utgavene er noen beist av bærbare PC-er, men her er det ikke vekt og batterilevetid som står fremst på spesifikasjonslista. Her er det ytelse som teller og spesielt grafikkytelse. Det betyr at det ikke er den nye Haswell-prosessoren som gjør jobben. Selv om det ikke er noe å si på grafikken der i gården krever gamerne mer. Mye mer. Hvis de skal la seg lokke bort fra sine stasjonære tårn av noen PC-en så må ikke grafikkytelsen lide.

Alienware har oppnådd å bli selve Mercedes-en i spillmiljøene og norske gamere kjøper fleste Alienwaremaskiner av alle land i Norden. De siste par årene har salget doblet seg.

Nå kommer en ny generasjon bærbare spillmaskiner på 14, 17 og 18 tommers.

Skjønt bærbare. Storebror veier seks kilo og har et grafikksystem som alene kan trekke opptil 200 watt. I tillegg har den en firekjerne i7 Haswell og en høyoppløst skjerm som også vil ha litt strøm.

Et slikt strømtrekk er heldigvis ikk konstant ellers hadde ikke batteriet vart mange minutter. Faktisk oppgir Dell opptil syv timer batterilevetid, men det er uten heftig spilling.

Grafikken er fem ganger raskere enn det som Haswell kan by på og Dell lover at den kan kjøre alt som er av dataspill i høyeste skjermoppløsning uten å tape et bilde. 17.990 er prisen for denne toppmodellen, men så er det plass til opptil 4 harddisker i den også.

TEST: Denne PC-en har noe ingen andre har

Nye forretningsmodeller

Det er ikke bare forbrukere som vil få nytte av Intels nyheter. De blir raskt dyttet inn i forretningssegmentet også.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Latitude, som er Dells bærbare på dette området, vil få nye prosessorer. Det lanseres også en ny 7000-serie som vil ligge over dagens 6000-serie i spesifikasjoner. Med et nicellers batteri vil den nye 15-tommeren ha en batterilevetid på rundt ni timer på tross av at den første utgaven leveres med en heftig firekjernes i7-prosessor.

– Vi selger veldig mye av 6000-serien og den kommer nå i nye utgaver. Det er først og fremt veldig små 12-tommere og 14- og 15-tommere som går. Den nye serien er bakoverkompatibel med alt utstyr folk har fra før, enten det er ladere eller optisk stasjoner inne i PC-ene. Denne serien kommer ikke med berøringsskjermer og vil være utstyrt med Windows 7. Vi opplever lite etterspørsel etter Windows 8 i forretningsmarkedet ennå, sier produktsjef for forretnings-PC-er i Dell, Ivar Follestad.

De nye modellene i 5000-serien og den nye 7000-serien som kommer over sommeren vil derimot komme med utgaver med berøring og Windows 8.

De vil få sort farge, mens de som har Windows 7 vil beholde den gamle sølvfargen. Latitude 6000 med 14 og 15 tommer er en ren forretningsmaskin som kan kobles til alt det man har fra før fra optiske disker.

Den kommer med Windows 7 og har ikke berøringsskjerm.

Spillbeist: Den nye Alienware 18 tommeren veier seks kilo og bare grafikken trekker inntil 200 watt. Men så kan den i følge nordisk markedssjef for forbrukersegmentet i Dell, Philip Eide kjøre alt som finnes av PC-spill på markedet
Den kommer med Windows 7 og har ikke berøringsskjerm.Spillbeist: Den nye Alienware 18-tommeren veier seks kilo og bare grafikken trekker inntil 200 watt. Men så kan den i følge nordisk markedssjef for forbrukersegmentet i Dell, Philip Eide, kjøre alt som finnes av PC-spill på markedet. Odd R. Valmot

Flere tester:

HP Elitepad: Windows-hybrid for proffene

Asus N56D: En sjelden AMD-opplevelse

Mac Mini: En fenomenal skrivebords-maskin

Microsoft Surface: Microsoft-brettet sparker godt fra seg

Lenovo Ideapad Yoga: Smart svinge-PC

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.