INDUSTRI

Deler Veritas i tre

Det Norske Veritas deles opp i tre selvstendige enheter.

Tore Stensvold
1. mars 2012 - 12:51

Fra og med i dag er DNV delt opp i de tre forretningsområdene DNV Maritime and Oil & Gas, DNV KEMA Energy & Sustainability og DNV Business Assurance.

DNV har nå ca. 10.000 ansatte med kontorer i 100 land.

Les også: Høster av finanskrisetiltak

Nye sjefer

Hvert av selskapene får sin egen konserndirektør og konsernstab. Selskapene legges under DNV Group, som blir holdingselskap. DNVs konsernsjef Henrik O. Madsen fortsetter som øverste leder, nå som konsernsjef i DNV Group.

DNV går over fra en divisjonsstruktur til en mer tydelig konsern og selskapsstruktur.

Henrik O. Madsen: Brenner for det kalde

Kjøper en kjempe

Omorganiseringen ble utløst av DNVs oppkjøp av nederlandske KEMA. Dette selskapet var ett av verdens ledende på rådgivning, test og sertifisering for energibransjen. KEMA hadde ved overtakelsen 1.800 ansatte.

Nå får selskapet i tillegg overført om lag 530 fra DNV som jobber innenfor samme felt. Av dem er ca. 120 ansatt ved DNV i Norge og om lag samme antall fra DNV i USA. I tillegg er det rundt 300 fra kontorer i Danmark, Storbritannia og Asia.

Les også: Kina opphever Veritas-boikott

Skipslinjen til energi og miljø

DNV ble etablert som en uavhengig stiftelse i 1864 for å vurdere den tekniske tilstand på skip. Shipping er fortsatt kjernevirksomhet, men konsernsjef Madsen ser klare linjer i DNVs utviklingshistorie,

– Historisk har vi vært størst innen shipping, og er det fortsatt. Vår solide base i det maritime, har ført oss naturlig videre til olje- og gassvirksomhet, sier Madsen i en pressemelding.

Derfra har DNV beveget seg videre inn på energimarkedet, fornybar og miljø. Dette området styrkes med oppkjøpet av KEMA.

Les også: Veritas vokser videre

Tredelingen

DNV Maritime and Oil & Gas skal ha hovedkontor på Høvik utenfor Oslo. Selskapet skal ledes av Remi Eriksen, som kommer fra DNVs Asia-divisjon. Tor E. Svensen fortsetter som nestkommanderende og konserndirektør.

DNV KEMA Energy & Sustainability har hovedkontor i Arnhem i Nederland. KEMAs toppsjef, Thijs Aarten, fortsetter som konsernsjef. Elisabeth Harstad, som hittil har ledet FoU-området i DNV, blir med i konsernledelsen i Nederland. Selskapet får ca. 2.500 ansatte rundt om i verden.

DNV Business Assurance har hovedkontor i Milano i Italia. Konsernsjef er Luca Crisciotti, som kommer fra stillingen som kommer fra lederstillingen for DNV Business Assurance, Division Asia and Australia.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.