BYGG

Deler av tunnel raste på E18

Bolstad-tunnelen på E-18 i Vestfold var blant dem som måtte sjekkes og sikres i våres etter ulykken i Hanekleivtunnelen.
Bolstad-tunnelen på E-18 i Vestfold var blant dem som måtte sjekkes og sikres i våres etter ulykken i Hanekleivtunnelen. Bilde: Larsen, Håkon Mosvold
6. nov. 2007 - 12:18

Tønsberg (NTB): – Dette tar vi svært alvorlig, sier distriktssjef Roar Gärtner i Statens vegvesen til NRK.

Politiet og Mesta trodde først det dreide seg om betongblokker som var falt fra en lastebil da stedet ble undersøkt tirsdag morgen, men det ble etterpå slått fast at det var deler av tunneltaket som raste ned.

– Vegvesenets folk har nå kommet fram til at det var betong som hadde løsnet i overgangen mellom portalåpningen og vann og frostsikringen i nordgående løp, sier Gärtner.

Tunnelen var tirsdag formiddag stengt i ett kjørefelt i nordgående løp slik at Vegvesenet kunne starte sikringsarbeid på stedet.

Etter raset i Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold i julen i fjor ble det foretatt sikringsarbeid i flere av tunnelene på strekningen, inkludert Bolstadtunnelen. Men bitene som raste tirsdag morgen skal være utenfor sikringen som ble gjort. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.