GUIDER

Del mobilbildene dine på Facebook

Du trenger ikke en fancy mobil for å laste opp bilder rett til Facebook.

Fra informasjonssiden hos Facebook.
Fra informasjonssiden hos Facebook.

Slik gjør du det:

- Gå til facebook.com/mobile
- Lagre e-postadressen i kontaktlisten din
- Ta et bilde, og velg å sende det via e-post
- Legg til beskrivelse i emnefeltet
- Send e-posten

Bildet skal nå dukke opp på Facebook.

Mange nye mobiler kommer med programvare som lar deg laste opp bilder til Facebook. Men dette er strengt tatt ikke nødvendig dersom du har en mobiltelefon med e-post.

De aller fleste mobiltelefoner har støtte for e-post, og det eneste du trenger for å laste opp bilder er en Facebook-konto og en fungerende e-posttjeneste.

Last opp via e-post

Facebook har nemlig en funksjon som gjør at du kan sende bildet ditt via e-post for å dele det på veggen din. Du skal benytte en spesiell e-postadresse som er knyttet til din Facebook-konto. Denne finner du ved å logge deg inn på Facebook og deretter gå til adressen http://www.facebook.com/mobile/ på PC-nettleseren din. 

En ulempe er at adressen Facebook gir deg er vanskelig å huske. Derfor er det lurt å lagre e-postadressen i telefonens kontaktliste. Du kan for eksempel opprette en kontakt du kaller "Facebook-bilder" og lagre e-postadressen under denne.

Når du så skal laste opp bilder til Facebook trenger du på de fleste telefoner bare velge bildet du vil laste opp, deretter velge "send via e-post" eller lignende, velge "Facebook-bilder" som mottaker og sende avgårde e-posten. Etter noen få minutter dukker bildet opp på veggen din.

Du kan også legge til en beskrivelse til bildet. Dette gjør du ved å skrive inn noe i emne-feltet. 

Last opp video og statusoppdateringer

Det er også mulig å laste opp video på samme måte. Da velger du bare en video i stedet for et bilde. I tillegg kan du enkelt og greit oppdatere statusen din på Facebook bare ved å sende en e-post med statusen i emnefeltet.

Om du ikke har e-post satt opp på mobilen din og lurer på hvordan du gjør dette anbefaler vi deg å ta kontakt med kundeservice hos operatøren din.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.