GUIDER

Del mobilbildene dine på Facebook

Du trenger ikke en fancy mobil for å laste opp bilder rett til Facebook.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. jan. 2010 - 14:16
Vis mer

Mange nye mobiler kommer med programvare som lar deg laste opp bilder til Facebook. Men dette er strengt tatt ikke nødvendig dersom du har en mobiltelefon med e-post.

De aller fleste mobiltelefoner har støtte for e-post, og det eneste du trenger for å laste opp bilder er en Facebook-konto og en fungerende e-posttjeneste.

Last opp via e-post

Facebook har nemlig en funksjon som gjør at du kan sende bildet ditt via e-post for å dele det på veggen din. Du skal benytte en spesiell e-postadresse som er knyttet til din Facebook-konto. Denne finner du ved å logge deg inn på Facebook og deretter gå til adressen http://www.facebook.com/mobile/ på PC-nettleseren din. 

En ulempe er at adressen Facebook gir deg er vanskelig å huske. Derfor er det lurt å lagre e-postadressen i telefonens kontaktliste. Du kan for eksempel opprette en kontakt du kaller "Facebook-bilder" og lagre e-postadressen under denne.

Når du så skal laste opp bilder til Facebook trenger du på de fleste telefoner bare velge bildet du vil laste opp, deretter velge "send via e-post" eller lignende, velge "Facebook-bilder" som mottaker og sende avgårde e-posten. Etter noen få minutter dukker bildet opp på veggen din.

Du kan også legge til en beskrivelse til bildet. Dette gjør du ved å skrive inn noe i emne-feltet. 

Last opp video og statusoppdateringer

Det er også mulig å laste opp video på samme måte. Da velger du bare en video i stedet for et bilde. I tillegg kan du enkelt og greit oppdatere statusen din på Facebook bare ved å sende en e-post med statusen i emnefeltet.

Om du ikke har e-post satt opp på mobilen din og lurer på hvordan du gjør dette anbefaler vi deg å ta kontakt med kundeservice hos operatøren din.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.