NETTARKIV

- Del Innovasjon Norge i to

Leif Hamnes
2. des. 2008 - 06:11

Venstres nestleder Ola Elvestuen er ikke overrasket over Riksrevisjonens harde kritikk av Innovasjon Norge i forrige uke (se fakta).

– Vi har sett i lang tid at Innovasjon Norge ikke fungerer etter hensikten, sier han.

– Splitt opp

Innovasjon Norge er et resultat av en omfattende sammenslåing . Programkomiteen i Venstre mener derimot at kritikken er et argument for å dele opp igjen.

– Den ene delen skal være en målrettet nyskapingsdel for gründere og bedrifter i hele landet. Den andre delen skal rettes mot distriktsutbygging, landbrukspolitiske formål og å sikre bosetting. En slik deling vil begge disse områdene tjene på, sier Elvestuen.

Uforenlige mål

Innovasjon Norges brede mandat gir ulike målsettinger som det i praksis er vanskelig å jobbe forent med, nestlederen.

– Når selskapet skal jobbe med rene innovasjonsprosjekter, konkurrerer dette med distriktsutviklingsprosjekter i samme selskap. Kritikken fra Riksrevisjonen går jo direkte på dette: At tildelingene i stor del går til sektorer der det er få innovative prosjekter, sier Elvestuen.

Lite nyskapende

Faktisk går under halvparten av støttemidlene til prosjekter som driver med nyskaping. Det er heller ikke unaturlig, ifølge administrerende direktør i IN, Gunn Ovesen.

– Stortinget har også satt andre mål for oss enn økt innovasjon, og det tar tid å endre en organisasjon som Innovasjon Norge slik at vi når alle ambisjoner, uttaler Ovesen.

Heller ikke NHO er fornøyd med måten Innovasjon Norge framstår i dag. Men en ny oppdeling er for tidlig å tenke på, mener Petter H. Brubakk, direktør for næringspolitikk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.