IT

Dekningskrig på sjøen

Trond Heggelund
31. mars 2008 - 11:41

Erfaringer fra årets påskeferie viste at bruk av mobilt bredbånd ble mangedoblet i de inneklemte feriedagene.

På bakgrunn av dette mener Ice at stadig flere nordmenn tar med seg jobben på tur.

Gjelder også på sjøen

Ice-sjef Matthias Peter er overbevist om at den samme trenden nå vil gjelde på sjøen eller langs kysten .

Ice opplyser at de har mottatt mange henvendelser fra båtfolk som vil komme seg online allerede nå for å kunne utnytte langhelger og vårens fridager:

Helt turbo i snekka

– Mobilt bredbånd egner seg for alle, enten du tøffer rundt i en snekke, soler deg på et svaberg eller sitter inne på hytta i dårlig vær. Med abonnement hos Ice kan nordmenn som legger ferden til kystområdene glede seg over turbohastigheter i vårt mobile bredbåndsnett, sier Peter.

Omfattende oppgraderinger

Ice har i løpet av det siste året gjennomført omfattende oppgraderinger i nettet og kan i dag tilby nesten sammenhengende dekning langs kysten i Norge, Sverige og Danmark.

De hevder at ingen av konkurrentene i det mobile bredbåndsmarkedet klarer å matche selskapets brede geografiske rekkevidde. Dette skal vist nok gjelde for kystnære områder så vel som innenlands, og Ice utvider sin dekningsgrad kontinuerlig.

Ønsker velkommen etter

- Hva er nytt i utspillet fra Ice? Vi har hatt god dekning på sjøen og langs kysten i flere år, så jeg ønsker dem velkommen etter oss. Ice har rett i at det er en vesentlig forskjellom mellom det de tilbyr og det vi har, nemlig at telenior har både tale og mobil datakommunikajson, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Les også: På polferd med Amundsen

Vil skjerpe Telenor

Amundsen mener det er bra at Ice kommer med mobil bredbånd på sjøen, ettersom Telenor har godt av konkurranse:

- Det vil skjerpe oss. Vi har allerede mobilt bredbånd fra Kirkenes til Farsund/Flekkefjord-området. I de sjø-og kystområder utenfor de store byene/tettstedene vil det være HSDPA-dekning fra oss. Vi har også god mobil bredbåndsdekning på sjøen utenfor Østfold og på Hvaler. Fra Oslo og ned til Farsund/Flekkefjord vil det være god mobil bredbåndsdekning før sommeren, men det betyr ikke at hver en liten holme og vik vil være dekket, sier Amundsen.

Har Turbo-3G i 74 kommuner

Utrullingen av såkalt Turbo-3G fra Telenor pågår i rekordfart.

- Fredag hadde Telenor HSDPA-dekning på 131 tettsder og i 74 kommuner. Mange av disse ligger langs kysten, opplyser Amundsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.