MOBIL

De viktigste mobilnyhetene

TIRSDAG: Ny Flash på vei til mobiler, Microsoft betaler Nokia milliarder, WP7-mobilen fra Sony Ericsson kommer ikke, Android er klart størst i USA, Nokias nye X1 er latterlig billig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. mars 2011 - 17:28

Adobe Flash 10.3 på vei til mobiler

Adobe hopper over versjon 10.2 til mobiltelefoner, og kommer til å kjøre ut versjon 10.3 direkte. Nøyaktig når den nye versjonen skal komme er ikke kjent. Adobe sier "snart", som ærlig talt kan bety når som helst. Det er grunn til å anta at den kommer etter andre kvartal, altså til sommeren.

Les mer hos Engadget.com »

Betaler Microsoft Nokia for å lage mobiler?

Microsoft betaler Nokia over en milliard dollar for å promotere og utvikle Windows Phone 7-telefoner, ifølge Businessweeks kilder. Nokia må på sin side betale Microsoft lisenskostnader for hver solgte telefon, forteller kilden. Avtalen skal hjelpe både Microsoft og Nokia økonomisk, og skal bidra til å minske forspranget Android og iPhone har.

Les mer hos Businessweek.com »

Sony Ericssons WP7-mobil var gammel prototype

I går omtalte vi ryktene om en kommende Windows Phone 7-telefon fra Sony Ericsson. Denne skulle angivelig ha fullt tastatur og andre spennende spesifikasjoner. Nå har mobilguru Eldar Murtazin skutt den ned på Twitter, og hevder at det er snakk om en gammel prototype som aldri kom i produksjon.

Les mer hos SlashGear.com »

Android skyter fart i USA

Tall fra det amerikanske mobilmarkedet viser at Android fortsetter å vokse i USA. Fra tredje til fjerde kvartal i fjor endte Android opp med en markedsandel på 31,2 prosent, opp 7,7 prosent. Apples andel ligger stabilt på 24,7 prosent, opp 0,1 prosent. RIM er den store taperen, med en nedgang på 5,4 prosent til 30,4 prosent.

Les mer hos GSMarena.com »

Nokia X1 koster under 270 kroner og har "alt"

Nokia X1 byr på minnekortstøtte, 3,5 mm minijack, musikkspiller, høyttaler på baksiden, FM-radio og et batteri med 1320 mAh kapasitet som gir 61 dager hviletid. Prisen er mindre enn 270 kroner, noe som gjør dette til en latterlig billig telefon på alle måter.

Les mer hos Nokia Conversations »

Nokia selger lisensiering av Qt til Digia

Nokias selger rettighetene til å lisensiere ut kryssplattformutviklerverktøy Qt til Digia. Det betyr angivelig ikke at Nokia skal slutte å bruke Qt, som i pressemeldingen skriver at de skal fortsette å investere i Qt. Digia skal på sin side åpne kontorer i Norge og USA som følge av avtalen.

Les mer hos BGR.com »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.