MOBIL

De viktigste mobilnyhetene

TORSDAG: Android 2.x er klart størst, RIM har kjøpt nyskapende svensker, og Samsung har en betalingsbrikke som kan oppdateres trådløst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. des. 2010 - 16:47

Over 43 prosent kjører Android Froyo

Google rapporterer at over 43 prosent av Android-telefonene kjører Android 2.2. Dermed er nyeste tilgjengelige utgave av operativsystemet også den mest brukte. På andreplass finner vi Android 2.1, med knapt 40 prosent.  Versjon 1.6 har nå 10,6 prosent menst 1.5 fortsatt kjøres på 6,3 prosent av telefonene.

Les mer hos GSMarena.com » 

RIM kjøper svensk brukergrensesnitt-skaper

RIM, selskapet bak Blackberry, kjøper TAT (The Astonishing Tribe). TAT har allerede utviklet flere brukergrensesnittkonsepter, og har blant annet hatt en finger med i hvordan Androids originale grensesnitt ser ut og fungerer. Nøyaktig hva RIM skal gjøre er selvsagt et åpent spørsmål, men vi ville blitt særdeles overrasket om dette ikke betyr at Blackberry-telefoner og Playbook-tableter før noen store oppdateringer i grensesnittet.

Les mer hos Engadget.com »

Samsung med revolusjonerende brikke

Betaling med mobilen er noe mobilbransjen har snakket om i mange år. Nokia har laget flere telefoner med såkalt NFC - en liten brikke som kan kommunisere med en terminal. Det er omtrent som busskort du holder foran en kortleser. Samsung har laget en slik brikke, som i motsetning til tidligere kan oppdateres. Det vil si at når teknologien oppdateres vil du ikke trenge å skifte telefon fordi brikken i din telefon er utdatert. 

Les mer hos AndroidCentral.com »

Mister iPhone andeler i USA?

En analyse gjort av Nielsen, som vi også omtalte i går, har tatt for seg mobilmarkedet i USA, og funnet ut at en tredel av alle telefoner i markedet er smarttelefoner. Av disse kjører 22,7 prosent Android, 27,4 prosent Blackberry OS og 27,9 prosent Apples iOS. Det antas at Android vil gå forbi iOS. Nå understøttes dette av en analyse gjort av Goldman Sachs. De har kommet frem til at amerikanere flest vurderer både Blackberry og Android fremfor en iPhone neste gang de skal kjøpe mobil.

Les mer hos Moconews.net »

Les også: Onsdagens viktigste nyheter »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.