MOBIL

De viktigste mobilnyhetene

TIRSDAG: iPad 2 kan komme i april, Google Maps får nedlastbare kart, Windows Phone 7 får klipp og lim, mens LG vil la deg kjøre Android på Android-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. des. 2010 - 15:57

Google Maps blir Ovi Maps-killer

Nokias store trumfkort har lenge vært at deres telefoner kommer med gratis navigasjon og mulighet for nedlasting av kart til telefonen. Nå tar Google Maps et stort steg i Nokias retning. Google Maps for Mobile 5 får 3D-kart og mulighet for nedlasting av kart slik Ovi Maps har. Google Maps Navigation får også mulighet til å beregne rute fra nedlastet kart. Google-navigasjon er fra før av gratis, men enn så lenge ikke tilgjengelig i Norge. Uansett ser det ut til at Nokia får hard konkurranse fra Google.

Les mer hos GSMarena.com »

Slik blir klipp og lim på Windows Phone 7

Microsoft har måtte tåle mye kritikk for begrensningene i Windows Phone 7. En av disse er at du ikke kan klippe og lime tekst. Dette vil komme på plass i første store oppdatering av systemet, men allerede nå har det dukket opp informasjon om hvordan det skal fungere. En video viser systemet i praksis. 

Sjekk den ut på WMpoweruser.com »

Kjør Android på Android-telefonen din

VMware og LG har gått sammen om virtualisering på Android. Det vil si at du via et program kan kjøre en helt separat installasjon av Android på samme telefon. På sett og vis får du da to telefoner i ett. Fordelen med dette er at du kan ha en Android-installasjon for all fritidsbruk og en installasjon for jobben. LG har planer om å inkludere VMware i noen av sine Android-telefoner allerede neste år.

Les mer hos Engadget.com »

iPad 2 i april?

Ifølge DigiTimes.com sine kilder har Apple lagt inn ordre hos sin kinesiske leverandør Foxconn på neste generasjon iPad. Den skal være klar til leveranse i løpet av de neste 100 dagene, og det skal produseres mellom 400 000 og 600 000 enheter til lanseringen. Kildene hevder videre at Apple ikke har planer om å stoppe produksjonen av den første iPad-en. Den nye iPad-en skal være klar til lansering i april.

Les mer hos Fortune.com »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.