MOBIL

De viktigste mobilnyhetene

FREDAG: Sony Ericsson dropper Android 2.2 til X10, Dell lanserer ny Streak, et lass med LTE-telefoner er lansert, og spillferdighetene til Tegra2 vises frem.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. jan. 2011 - 17:06

Nvidia viser frem spill på Tegra2

Nvidias nye mobilplattform med tokjernet 1 GHz-prosessor har fått mye oppmerksomhet under CES-messen i Las Vegas. Nvidia har sine røtter i spillindustrien, og det er åpenbart at dette har fulgt med videre til Tegra2. En demonstrasjon fra Nvidia viser at det her kan lages spill med rimelig kjekk grafikk.

Se video hos Engadget.com »

LTE-telefoner fra HTC, LG og Samsung

LTE er 4G-teknologien som brukes av Netcom i Norge. Denne teknologien er såpass fersk at det fortsatt mangler telefoner som tar den i bruk. Til nå har det kun vært USB-modemer for PC-er som har tatt i bruk nettet. Det er grunn til å tro at dette snart endrer seg. HTC har lansert Thunderbolt, LG har lansert Revolution og Samsung har lansert SCH-i520. Alle har LTE-modem innebygget og kan koble seg til internett i superhastigheter. 

Telefonene er lansert hos den amerikanske operatøren Verizon, som har et annet teknologigrunnlag enn Netcom. De kan altsp ikke brukes i Norge. Men vi har tro på at det kommer GSM/3G- og LTE-telefoner under Mobile World Congress i februar nå som LTE-telefoner er klare for USA.

Les mer om de nye telefonene hos BGR.com »

LG lanserer Android-tablet

LG har sammen med operatøren T-mobile lansert en Android-tablet. Produktet har fått navnet G-slate, og kjører Android 3.0. De er imidlertid sparsomme med spesifikasjoner, annet enn at den har 3G-teknologien HSPA+ (som T-mobile kaller 4G). 

Les mer hos Androidcentral.com »

Dell med ny Streak

Vi har allerede testet Dell Streak - mobiltelefonen med fem tommers skjerm. Nå kommer også Dell Streak 7, som er en tablet med sju tommers skjerm. Denne har i likhet med Samsung Galaxy tab Android 2.2, og ikke det nye Android 3.0 som er laget for tableter. Spesifikasjonsmessig snakker vi om en enhet med HSPA+, Tegra2-prosessor og full Flash-støtte.

Les mer hos Androidcentral.com »

Sony Ericsson Xperia X10 får ikke Android 2.2

Ifølge Androidcommunity.com har Sony Ericsson bekreftet at X10-telefonene ikke får nyere Android-versjon enn 2.1. Produsenten har imidlertid fortalt nettstedet at X10-telefonene vil få oppdateringer, men altså ikke nyere versjon av operativsystemet. I tillegg har Sony Ericsson via Twitter fortalt at de mener Android 2.1 slik de leverer det er like god og i noen tilfeller bedre enn Android 2.2.

Les mer hos Techtree.com »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.