MOBIL

De viktigste mobilnyhetene

ONSDAG: HP lager Palm-tablet, Apple tjener voldsomt med penger og kaller Android-tableter sære greier, mobilvideo tar 40 prosent av datatrafikken og Wimp er på vei til Symbian.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. jan. 2011 - 19:24

HP/Palm-tableten på vei

Etter at HP kjøpte opp Palm har det vært klart at de ønsker å satse stort på mobilplattformen WebOS. Nå ser det ut til at vi får se to tableter med WebOS. Den ene, kalt Opal skal ifølge Engadgets kilder være i omtrent samme størrelse som Samsung Galaxy Tab. Den andre heter Topaz og skal være i omtrent samme størrelse som iPad. 

Les mer om tabletene hos Engadget.com »

Apple selger så det svir

Apple rapporterer om sitt beste kvartal noensinne, med godt salg av iPhone, iPad og Mac. Selskapet solgte 16,24 millioner iPhone, en økning på 86 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det ble solgt 7,33 millioner iPad. Apple hadde en fortjeneste på seks milliarder dollar.

Les mer hos GSMarena.com »

Apple kaller Android-tableter bisarre

Apples fungerende sjef Tim Cook delte under presentasjonen av de nevnte tallene sitt syn på Android-baserte tableter. Det kommer neppe som noen overraskelse at han ikke ser dem som noen trussel mot iPad. Tvert i mot mener han at disse er noen merkelige og flyktige enheter som ikke er annet enn forvokste telefoner.

Les mer hos Androidcentral.com »

40 prosent av mobildata er video

Mobildata (eller internett på mobilen om du vil) bare øker. Youtube noterte at trafikken fra mobiltelefoner tredoblet seg i fjor. Tall fra Bytemobile viser at video sto for 40 prosent av all datatrafikk i mobilnettet i 2010. De regner med at det i løpet av 2011 vil stå for 60 prosent. Men det ser ut til at det er noen få brukere som ser mye på video. Ti prosent av alle mobildatabrukere står nemlig for 90 prosent av trafikken, ifølge analyse fra Bytemobile.

Les mer hos Moconews.net »

Wimp på vei til Symbian^3

Wimp holder på å utvikle en Symbian-utgave av den populære Sportify-utfordreren. Programmet skal være tilgjengelig i løpet av første halvår.

Les mer hos Amobil.no »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.