MOBIL

De viktigste mobilnyhetene

FREDAG: Nye HTC-telefoner lekket, Sony Ericsson selger færre telefoner, 300 000 nye Android telefoner hver dag og en av fem telefoner er forfalskninger.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. jan. 2011 - 14:46

HTC lekker

I forkant av verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, er det tett mellom lekkasjene. Nå er det HTC som har sprunget lekk, og det har dukket opp bilder av det som angivelig er seks nye telefoner. Foreløpig er lite kjent i forhold til spesifikasjoner, men det ser ut til å komme Android-telefoner uten taster og med store skjermer. Tre av telefonene er imidlertid for det kinesiske markedet.

Det har også dukket opp et rykte om en HTC-tablet som skal hete Flyer. Denne skal kjøre Android 2.3, men skal kunne oppgraderes til Android 3.0. Den skal være klar for salg allerede i mars.

Les mer hos GSMarena.com »

Sony Ericsson selger mindre, tjener mer

Sony Ericsson har presentert kvartalstallene for fjerde kvartal 2010, som ble det fjerde kvartalet på rad de sitter igjen med fortjeneste. Men i forhold til samme periode i 2009 solgte produsenten 23 prosent færre smarttelefoner, med en nedgang fra 14,6 til 11,2 millioner enheter. Xperia-telefonene sto for 9 millioner av disse. Samlet sett anslår Sony Ericsson at de har en global markedsandel på fire prosent regnet i solgte enheter.

Les mer hos Moconews.net »

300 000 Android-mobiler aktiveres daglig

I sin presentasjon av resultatene fra fjerde kvartal 2010 bekreftet Google at det aktiveres rundt 300 000 nye Android-telefoner daglig. Det vil si at 300 000 nye Android-telefoner registerer seg på Googles servere hver eneste dag. Det skulle bety at det selges noe sånt som ni millioner Android-telefoner i måneden. 

Les mer hos Androidcentral.com »

- En av fem solgte mobiler er piratkopier

Nokia hevder at en av fem solgte telefoner i verden er kopier av kjente telefoner. Det være seg kinesiske iPhone-kopier og andre telefoner som er laget for å være mistenkelig lik andre populære modeller. De fleste telefonene kommer fra Kina, men en del stammer også fra Latin-Amerika og Europa.

Les mer hos Reuters.com »

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.