T2

De ti største CeBIT-nyhetene

Her er ansiktsleseren, elgartneren, babybrettet og den usynlige fjernkontrollen.

CeBIT: Hos Intel kunne folk prøve ut augmented reality.
CeBIT: Hos Intel kunne folk prøve ut augmented reality. Bilde: Dag Yngve Dahle
14. mars 2012 - 13:23

HANNOVER: CeBIT-messa i tyske Hannover har flere nyheter å by på enn mange tror.

Dette er de ti største nyhetene på årets messe, slik Teknisk Ukeblad vurderer det.

Ansiktsleseren. Fraunhofer Institute demonstrerte en spesiell programvare kalt Shore. Når et webkamera filmer et ansikt og dets uttrykk, brukes en algoritme for å regne ut personens kjønn, alder og til og med humør. Høyst interessant.

Elektronisk gartner. Sveitsiske Koubachi presenterte en sensor for hagen. Sensorens skal stikkes i jorda ved siden av favorittplanten / - treet ditt, der den måler fuktighet, temperatur og mengden sol som treffer planten. Den sender deg en e-post om hva du må gjøre for å ta vare på planten.

Brett for barn. Selskapet Archos viste frem sin Childpad, et barnetilpasset nettbrett. Det sikrer barnet mot uønsket innhold på nettet, og har 28 barnevennlige apps ferdig installert.

Fjernkontrollen du tegner. Tyske Hasso-Plattner Institute har utviklet en teknologi der håndbevegelser brukes for å styre av/på-knapper og fjernkontroller. Bruk fingeren og tegn ruter på armlenet, berør en av rutene og vips, så skifter TV-en kanal. Frapperende.1200002763.jpg

Øyestyring gir brilleløs 3D. Svenske Tobii har utviklet sitt eyetracking-system, og bruker det nå til 3D-beskuelse uten bruk av 3D-briller. Svært fiffig.

Hjernebølger styrer dataspill. Østerrikske Guger Technologies vakte stor oppsikt med sin hjerne-"hjelm", der elektroder registrerer hjernebølger. Disse ble brukt til å styre dataspillet World of Warcraft.1200002766.jpg

Styr PC-en med fingermus. Sørkoreanske Neo Reflection hevder selv at den trådløse datamusa som tres på fingeren, er verdens første i sitt slag. Den baserer seg på bevegelsessensorer, slik at det holder å bevege musa i løse lufta.

Trekkspillbilen. Bilen som forskere ved German Research Centre for Artificial Intelligence (DFKI) viste frem, så ikke videre spektakulær ut. Men da det viste seg at bilen kunne krympe 50 centimeter i lengden, ble det mer spektakulært.

Den tegnende roboten. Fraunhofer Institute lot en robot ta et digitalt bilde av messegjester. Deretter tegnet roboten et bilde av personen - på tre minutter.

Bobleskjermen.  European Institute of Innovation and Technology collaborating, ICT Labs and MultiTouch Ltd. er selskapene bak en stor skjerm som på en ny måte fanger fforbipasserendes oppmerksomhet. Den sender store skjerm-"bobler" etter dem - basert på bevegelsesdata levert fra flere Kinect-er over skjermen. En kommende reklameteknologi.

Les også: BILDESERIE: 20 dingser på CeBIT

Dette er vårens heteste mobilnyhet

Slik er Acers superbrett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.