ARKIVNYHETER

De store vil bygge bruer i Oslo

Denne kulverten ved utløpet til Akerselva skal snart rives og erstattes med en bru. Åtte entreprenører er interessert i jobben.
Denne kulverten ved utløpet til Akerselva skal snart rives og erstattes med en bru. Åtte entreprenører er interessert i jobben. Bilde: Anders Haakonsen
20. des. 2011 - 16:46

Nesten alle de store anleggsentreprenørene vil være med. De påmeldte er AF Gruppen, NCC, Oslo Vei, PEAB, Reinertsen, Skanska og Veidekke, pluss det relativt ukjente firmaet AK Constructions i Mandal.

Bjørvika Infrastruktur som er byggherre, tar sikte på å gjennomføre prekvalifiseringen tidlig på nyåret.

Hvor mange bruer som skal bygges, er ikke avgjort. Det eneste som er sikkert, er at det skal bygges en bru over Akerselva. Entreprisen omfatter dessuten to opsjoner, en for kryssing av Bjørvika, og en for kryssing av en planlagt kanal mellom Bispevika og den kunstige sjøen som er etablert ved siden av.

Kanalen får navnet Bispekilen. Den skal krysses med en bru. Hvordan Bjørvika skal krysses, er det opp til bystyret å bestemme. Både bru og fylling kan bli aktuelt. Bjørvika Infrastruktur håper på en snarlig avgjørelse.

Brua over Akerselva erstatter en kulvert som elva renner gjennom. Over kulverten går det en gate som heter Bispekaia. Riving av kulverten inngår i entreprisen. Vegvesenet vil etablere en midlertidig omkjøringsveg for Bispekaia neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.