NYHETER

De store blir slått på Årnes

De mindre entreprenørene har en klar ledelse over de store i kampen om en jobb på Årnes i Akershus. Det laveste anbudet er gitt av Gjermundshaug Anlegg fra Alvdal. Det er på 22,877 millioner kroner.

Slik vil rampen ned mot undergangen se ut fra stasjonsiden. Gjermundshaug Anlegg ligger godt at til å få kontrakten på anleggsarbeidet. (Ill.: Multiconsult)
Slik vil rampen ned mot undergangen se ut fra stasjonsiden. Gjermundshaug Anlegg ligger godt at til å få kontrakten på anleggsarbeidet. (Ill.: Multiconsult)
6. des. 2012 - 08:27

Åge Haverstad Maskinentreprenør fra Sør-Fron i Gudbrandsdalen er nr. to med 23,744 mill. Derfra er det et sprang til Implenia som er lavest av de store med 26,877 mill.

Ytterligere tre entreprenører deltar i konkurransen: PEAB (27,058 mill.), Mesta (28,980 mill.) og NCC (30,374 mill.).

- Prisene er lavere enn vi ventet. Vi er veldig fornøyde, sier byggeleder Hege Engja Rindal i Statens vegvesen Region øst.

Arbeidet blir utført ved Årnes stasjon. Årnes er kommunesenter i Nes. Her skal det anlegges innfartsparkering med plass til 90 biler vest for banen. En ny undergang under sporene gir adkomst til parkeringsplassen fra øst. På østsiden blir det rampe og to trapper mot undergangen.

Prosjekteringen er utført av Multiconsult. Anleggsarbeidet må være fullført innen 1. november neste år. Da er det flere enn togpassasjerene som har fått bedre forhold. Undergangen gir innbyggerne på Årnes mye kortere forbindelse mellom sentrum og Glomma, hvor det er båthavn og gangveg langs elva.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.