OLJE OG GASS

De skal lede StatoilHydro

Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro.
Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro. Bilde: Per Erlien Dalløkken
Per Erlien Dalløkken
10. nov. 2008 - 09:36

Etter at tre av dem i konsernledelsen kun har vært konstituert siden Libya-skandalen tidligere i høst, er det først nå at den permanente endringen i StatoilHydro-ledelsen skjer.

– Erfaren ledelse

Øystein Michelsen (52) blir leder for norsk sokkel, Gunnar Myrebøe (59) skal ha ansvar for prosjekter, mens Helga Nes (52) skal lede området for stabsfunksjoner og konserntjenester.

– Med dette har vi på kort tid fått på plass en meget erfaren og kompetent ledelse av viktige områder i StatoilHydro. En samlet konsernledelse har nå fokus på å videreutvikle selskapet i tråd med den fastlagte strategien, sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Tre forsvant

Både Michelsen og Nes har vært konstituerte i konsernledelsen siden 7. oktober etter at både Tore Torvund og Morten Ruud forsvant ut etter at Libya-rapportene ble offentliggjort. Før dette var det klart at Hilde Merete Aasheim skulle forlate StatoilHydro og gå tilbake til Hydro.

Nes har imidlertid fram til nå vært konserndirektør for prosjekter. Ledelsen er blir altså overtatt av Myrebøe som tidligere har hatt ansvaret for offshoremodifikasjoner i samme divisjon.

Gunnar Breivik, som var konstituert som direktør for konsernstaber og administrasjon, er ikke med i den nye konsernledelsen.

Går av på dagen

Ny konsernledelse snart klar

Omgjøring

Samtidig som at den nye ledelsen er på plass, gjøres det om på enkelte enheter:

Området stabsfunksjoner og konserntjenester endres ved at enhetene Kommunikasjon og størstedelen av Integritet og samfunnsansvar skilles ut og slås sammen i en ny enhet. Den skal ledes av kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum.

Den øvrige del av Integritet og samfunnsansvar overføres til konsernjuridisk avdeling under ledelse av Tom Melbye Eide.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.