De skal kåre landets beste kommune innen drift og vedlikehold av veier

Vinneren blir offentliggjort under NKFs kommunalteknikkmesse Miljø & Teknikk i Lillestrøm 5.-7.mars 2019.

F.v: Paul Senstad, Veiteknisk Institutt, Hans-Ivar Stormo, Grimstad kommune, Andreas Birkeland, NKF Veg og Trafikk, Turid Åsen, TURAO AS, Lene Kristin Hollseter, NKF Miljø & Teknikk og Rune Kilen, Lindås kommune
F.v: Paul Senstad, Veiteknisk Institutt, Hans-Ivar Stormo, Grimstad kommune, Andreas Birkeland, NKF Veg og Trafikk, Turid Åsen, TURAO AS, Lene Kristin Hollseter, NKF Miljø & Teknikk og Rune Kilen, Lindås kommune Foto: NKF
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. des. 2018 - 12:03

– Vi ønsker å sette fokus på alle de gode jobbene som blir gjort på veisiden i mange av landets kommuner. Og de beste fortjener en pris for det!

– Mange solskinnshistorier

Det forteller Andreas Birkeland, viseadministrerende direktør i Kommunalteknisk Forening som står bak messen Miljø & Teknikk, som arrangeres ved Norges Varemesse i Lillestrøm 5.-7.mars 2019.

Viseadministrerende direktør Andreas Birkeland i NKF. <i>Foto:  NKF</i>
Viseadministrerende direktør Andreas Birkeland i NKF. Foto:  NKF

– Derfor arrangerer vi på neste års messe en konkurranse med kåring av den beste kommunen innen forvaltning, drift og vedlikehold av kommunale veier. Selv  om kommunalt veihold ofte er forbundet med knapp tilgang på ressurser og stort vedlikeholdsetterslep, finnes det også mange solskinnshistorier.

– Disse ønsker vi å løfte fram gjennom denne konkurransen, ikke minst for at kommunene skal kunne lære av hverandre, forteller Andreas Birkeland til veier24.

Ønsker å  løfte bransjen og veifaget

Tidligere har man på den kommunaltekniske messen delt ut priser for beste uterom, beste byggforvalter og beste drikkevann. Nå kommer skal også de som jobber med veiene i landets kommuner få noe å konkurrere om.

Det er NKF veg og trafikk sammen med Veiteknisk institutt som skal gjøre en kartlegging av beste praksis i faget. Det skal være gøy og givende å delta, for å bidra til økt kunnskap og spredning av de gode eksemplene. 

Satsingen har som formål å løfte bransjen og vegfaget.

– Vi ønsker økt fokus på faget, herunder å bidra til økt kunnskap og spredning av de gode eksemplene. Slik kan vi få til en god og bærekraftig utvikling med gevinst for innbyggerne/veg-brukerne i samfunnet, heter det i begrunnelsen fra Norsk Kommunalteknisk Forening.

LES OGSÅ: Oslo kommune får ros for snøbrøytingen sist vinter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.