De heteste bilnyhetene

BLIR FOLKETS VALG: Dette kan du anse som den nye folkevogna. VW Tiguan kommer i november, og vil tapetsere norske veier. Sikkert som banken. (Bilde: presse)
BLIR FOLKETS VALG: Dette kan du anse som den nye folkevogna. VW Tiguan kommer i november, og vil tapetsere norske veier. Sikkert som banken. (Bilde: presse)
UNDERLIG: Hvorfor Ford, som en av de store bilprodusentene, har ventet med å lansere Kuga er uforståelig. Holdningen fra Ford er at firehjulsdrift ikke er interessant nok. Når trærne står i veien er det tydelig vanskelig å få øye på skogen. (Bilde: Fred Magne Skillebæk)
SPENNENDE: En av markedets mest interessante biler for tiden, var faktisk ikke med til Frankfurt-messen. Volvo har allerede vist frem sin XC60 konseptbil, men den skulle tydeligvis ikke vises igjen, før den kommer som produksjonsmodell. Det gjør den til sommeren. Bilen er laget på samme lest som Ford Kuga og Mazda CX7, men Volvo har et bedre navn enn de to andre, og regnes inn i premiumsegmentet. Når vi også forstår at bilen må prises godt lavere enn storebror XC70, så tyder dette svært bra. En viktig bil i fremtiden. Bildet er fra Detroit-utstillingen i januar. (Bilde: Henrik Ottosson)
(Bilde: Henrik Ottosson)
UNIK DONING: Dersom du er ute etter de sære ting, så skal du sikte på en Lamborghini Reventon. Kanskje ikke lett å identifisere seg med, men så lages den da kun i et begrenset antall av 20 stykker. Dette er en show-off fra Audi sin side, som eier Lamborghini. Bilen er en legende allerede før lansering, og det skyldes rett og slett at den er utsolgt for første offisielle visning. Prisen er 11,6 millioner kroner før avgifter, men beklager, det er tomt på lager. (Bilde: Fred Magne Skillebæk)
UTROLIG POPULÆR: A4 har slått seg frem til å bli en av Norges mest solgte biler. Nå kommer den i ny utgave, en bil som på mange måter kan sies å være en A5 med fire dører. Svakeste motor leverer 143 hk, fra en 2-liters TDI. Sterkeste foreløpig byr på 265. I motsetning til tidligere, så skal det ikke være like nødvendig å helgardere på utstyrslisten. Mye er allerde standard, hvilket også gjør prisene hyggelige. Ta med deg 349.000 til en forhandler, og du er i gang. Bilen kommer til Norge sent på året. (Bilde: Fred Magne Skillebæk)
  • ftmotor

Produsentene som var på bilmessen i Frankfurt kriger om hvilke energikilder bilene våre skal benytte i fremtiden.

Samtidig må de ha biler som selger i dag for å holde produksjonshjulene i gang.

Aldri før har det vært flere modeller på markedet. Ei heller motoralternativer. Dette kommer unektelig oss kunder til gode, men bransjen ser at det koster, og spår et mer moderat tilbud for fremtiden. Samtidig som de spår om innskrenking i sortimentet, lanserer de nye modeller raskere enn noen gang.

Glasskulens budskap er særdeles interessant, også på hva vi har i vente på kort sikt. Her er noen av messens høydepunkter.

Vinner nr. 1

Bilen lanseres i Norge i november, og kommer garantert til å bli norges mest solgte bil i noen måneder, dersom leverandøren får nok biler. Det er sagt mye om mangt, men at dette er den nye ”folkevogna” er jeg ikke i tvil om. En god stund tror jeg sågar den kommer til å selge bedre enn Golf.

Bilen er priset fra 363 650 kroner, med en 140 hesters dieselmotor. Samme bil med tiptronic girkasse ligger rett under 400-merket, og billigste bensinmotor er satt til 391.580. Da får du en 1,4 TSI på 150 hk.

Alle dieselversjoner blir levert med partikkelfilter som standard. Det blir tre utstyrversjoner å velge mellom, og alle har selvfølgelig firehjulstrekk. Tiguan blir ingen plassvinner, men den er utstyrt med mange fleksible løsninger som gjør at de fleste vil finne bilen fornuftig og smart.

Vinner nr. 2

Av de store nyhetene som ble vist i Frankfurt er Ford Kuga noe av det mer interessante. I likhet med VW Tiguan er dette snakk om en firehjulstrekker i det rimeligere segmentet, om man kan si dette om en bil til rundt 400 000 kroner. Den blir å få med motorisering fra en 136-hesters 2-liter diesel.

I likhet med Nissan Quashqai kan den også fåes med kun fremhjulsdrift, men det er en bil man skal slite med å få solgt igjen, så lenge Norge er et land som skriker etter 4WD.

Kuga skal lanseres på markedet tidlig i 2008, og vil garantert bli en bil du legger merke til. Ford har igjen suksess etter mange års slit. Med modeller som nye Mondeo, S-Max, og nå Kuga, så er det igjen liv laga for Henry Fords etterfølgere.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå