De heftigste mobilene verden noen gang har sett

I alle fall for ti år siden!

De heftigste mobilene verden noen gang har sett

Ta en titt på telefonen din og tell over alle funksjonene den har som du ikke hadde for noen år siden. Utover å kunne ringe, sende SMS, ha en telefonliste og en enkel kalender er det å ha alle mulige funksjoner samlet i en og samme telefon noe vi bare kunne drømme om for ti år siden. 

Vet du for eksempel når den første Bluetooth-telefonen kom, eller når den første GSM-telefonen med integrert GPS ble lansert? Eller hvem som laget den første mobilen med MP3-spiller?

Vi har tatt en titt i historiebøkene og funnet frem noen av de råeste telefonene du fikk fatt i for rundt ti år siden.

Verdens første GSM+GPS-telefon: Benefon Esc!


Foto: Jtac - Creative Commons - By attribution

Benefon lanserte sent i 1999 modellen Esc! som var den aller første GSM-mobiltelefonen med GPS integrert. Telefonen hadde en stor svarthvitt-skjerm og muligheten for å sende GPS-koordinater via SMS. Det var også mulig å spore andre Esc!-brukere slik at du kunne se på kartet hvor de bafant seg.

Så vidt vi kan se er det faktisk mulig å kjøpe denne telefonen hos Spyshop.no, hvis du vil legge ut 7000 kroner. Om det faktisk stemmer at de har den på lager kan du i alle fall prøve å prute!

Telefonen ble aldri noen stor kommersiell suksess. Finske Benefon gikk konkurs i 2004, men lever i dag videre under merkenavnet GeoSentric.

Neste bilde: Verdens første Bluetooth-telefon »
Les mer om: