MOBIL

De heftigste mobilene verden noen gang har sett

I alle fall for ti år siden!

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. sep. 2010 - 16:03

Ta en titt på telefonen din og tell over alle funksjonene den har som du ikke hadde for noen år siden. Utover å kunne ringe, sende SMS, ha en telefonliste og en enkel kalender er det å ha alle mulige funksjoner samlet i en og samme telefon noe vi bare kunne drømme om for ti år siden. 

Vet du for eksempel når den første Bluetooth-telefonen kom, eller når den første GSM-telefonen med integrert GPS ble lansert? Eller hvem som laget den første mobilen med MP3-spiller?

Vi har tatt en titt i historiebøkene og funnet frem noen av de råeste telefonene du fikk fatt i for rundt ti år siden.

Verdens første GSM+GPS-telefon: Benefon Esc!


Foto: Jtac - Creative Commons - By attribution

Benefon lanserte sent i 1999 modellen Esc! som var den aller første GSM-mobiltelefonen med GPS integrert. Telefonen hadde en stor svarthvitt-skjerm og muligheten for å sende GPS-koordinater via SMS. Det var også mulig å spore andre Esc!-brukere slik at du kunne se på kartet hvor de bafant seg.

Så vidt vi kan se er det faktisk mulig å kjøpe denne telefonen hos Spyshop.no, hvis du vil legge ut 7000 kroner. Om det faktisk stemmer at de har den på lager kan du i alle fall prøve å prute!

Telefonen ble aldri noen stor kommersiell suksess. Finske Benefon gikk konkurs i 2004, men lever i dag videre under merkenavnet GeoSentric.

Neste bilde: Verdens første Bluetooth-telefon »
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.