SAMFERDSEL

De gamle Oslo-trikkene skal bli til nye vedovner

Over 3.000 tonn trikk kan gå til materialgjenvinning.

Oslos gamle trikker sendes til Fredrikstad for demontering. Stålet som ikke blir brukt til vedovner, vil bli til armeringsjern
Oslos gamle trikker sendes til Fredrikstad for demontering. Stålet som ikke blir brukt til vedovner, vil bli til armeringsjern Foto: Mari Gisvold Solberg
17. jan. 2023 - 16:23

Mens stadig flere av de nye Oslo-trikkene suser gjennom gatene, skal de gamle fra 1980-tallet nå fases ut og bli omgjort til blant annet nye vedovner.

– Over 3.000 tonn trikk kan gå til materialgjenvinning. Jo mer vi får ut av de ressursene vi allerede har, jo mindre må̊ vi hente fra naturen. Summen blir et mer bærekraftig kollektivtilbud og et mer bærekraftig samfunn, sier konserndirektør Torgeir Kristiansen i kommunikasjon og samfunn i Sporveien.

Restene blir til armeringsjern

Den første av de gamle trikkene er nå faset ut. Den har kjørt gjennom Oslos gater siden 1982 og tilbakelagt en distanse på hele 2,1 millioner kilometer. Det tilsvarer 50 runder rundt ekvator.

Tirsdag forlot den Oslo, og i Fredrikstad vil den bli demontert. Stålet som ikke blir brukt til vedovner, vil bli gjenvunnet til nytt armeringsjern.

Sporveien opplyser til NTB at enkelte av de gamle trikkene vil bli bevart for ettertiden.

Innfasingen av de nye Oslo-trikkene startet allerede for ett år siden og vil fortsette fram til neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.