BYGG

De bor i Norges kaldeste hus

Stein Jarle Olsen
25. mai 2010 - 15:54

I april lanserte Enova kampanjen " Norges kaldeste hus", hvor målet var å sette fokus på etterisolering og andre former for billige energisparetiltak.

Enova ba huseiere over hele landet fortelle om sine kalde boliger, og fikk inn over 1800 historier.

Vant etterisolering

Før helgen ble vinneren kåret, og seniorrådgiver Roar Hugnes i Enova banket på døren til ekteparet Ingrid og Fredrik Aunegård i Tromsø for å overrekke en sjekk på 200.000 kroner.

Pengene skal gå til rehabilitering av boligen, gjennom etterisolering, tetting og nye 3-lags lavenergivinduer.

Is i vinduet

Familien kjøpte boligen rett før vinteren satte inn. Huset er fra midten av 1960- tallet og er svært dårlig isolert. Flere av vinduene er fra byggeåret og på soverommet er det så kaldt at det vinterstid legger seg is i vinduskarmen, skriver Enova i en melding.

– Juryen ble fenget av historien og motivasjonen til familien om å spare miljøet, ikke lenger fyre for kråkene og heller holde varmen inne hos seg selv. Vi registrerer at det har mange andre også gjort, gjennom sin stemmegivning.

– Vinneren er en av mange familier som bor i hus fra 1960 - 70-tallet, bygget med lite isolasjon og dårlig vindtetting, i tillegg til vinduer som er utgått på dato.

Familieforøkning

Og familien er selvfølgelig svært fornøyde med seieren.

– Nå får vi endelig mulighet til å etterisolere veggene og skifte ut flere av de trekkfulle vinduene. Vi satser på å gjøre boligen god og varm før vi venter barn i oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.