T2

De bestselgende spillene gjennom alle tider

Stein Jarle Olsen
24. mars 2008 - 14:15

1. Pokémon Red\Blue\Green (Gameboy)

Antall solgte: 20,08 millioner

De første Pokémon-spillene ble lansert i Japan I 1996 og her til lands i 1999. Siden da har Pikachu, Charmander og resten av gjengen rukket å selge over 20 millioner kopier på verdensbasis.

2. Grand Theft Auto: San Andreas (Playstation 2, PC, Xbox)

Antall solgte: 20 millioner

Rockstars Grand Theft Auto-serie har blitt vilt populær blant verdens spillere. San Andreas var det femte spillet i serien, og inneholdt masse skjult materiale som førte til revurdering av spillets aldersgrense mange steder i verden.

3. Super Mario Land (Gameboy)

Antall solgte: 18,06 millioner

Kassetten med Super Mario Land rommet 512 kilobit, og gameplayet var svært likt de andre Super Mario-spillene, men det stoppet ikke salget fra å runde 18 millioner.

4. Super Mario Bros. 3 (Nintendo)

Antall solgte: 17,28 millioner

Det tredje Super Mario-spillet kom til Europa i 1991, og har solgt over 17 millioner kopier. Nylig ble spillet også lagt til i Nintendos Virtual Console-samling, slik at du kan kjøpe det til din Wii for cirka 40 kroner.

5. The Sims (PC)

Antall solgte: 16 millioner

The Sims kom som en bombe i 2000 og ble raskt en enorm suksess. Livsstilssimulatoren er foreløpig det mest solgte PC-spillet gjennom tidene.

6. Nintendogs (Nintendo DS)

Antall solgte: 15,77 millioner

Nintendogs ble aldri kjempepopulært i Norge, men var enormt i Japan, noe som gjør det til det Nintendo DS-spillet som har solgt aller mest.

7. Grand Theft Auto: Vice City (Playstation 2, PC)

Antall solgte: 15 millioner

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Forløperen til San Andreas kom blant annet på spillmagasinet Famitsus liste over de 100 beste spillene gjennom tidene, noe som også synes på salgstallene.

8. Pokémon Gold\Silver (Gameboy Color)

Antall solgte: 14,5 millioner

Gold og Silver tilføyde 100 nye Pokémon og to Pokémon-typer (Dark og Steel) til serien og ble selvfølgelig en stor suksess.

9. Pokémon Ruby\Sapphire (Gameboy Advance)

Antall solgte: 13 millioner

Ruby og Sapphire var de første spillene i den tredje Pokémon-generasjonen, og brakte blant annet inn såkalte Abilities og Natures, som gjorde hver Pokémon litt mer spesiell.

10. The Sims 2 (PC)

Antall solgte: 13 millioner

Oppfølgeren til The Sims har solgt 13 millioner siden lanseringen i 2004, og Maxis har for lengst annonsert at de arbeider med The Sims 3.Super Mario Bros. 1, Tetris og Super Mario World ligger egentlig på toppen av lista, med henholdsvis cirka 40, 30 og 20 millioner kopier solgt, men disse ble stort sett kun distribuert sammen med Nintendo-, Game Boy- og Super Nintendo-konsollene, og derfor utelater vi dem.

UNDERSAKNy anmelderfavoritt

Nettsiden Gamerankings.com er en side som samler inn eksterne spillanmeldelser og lager en samlekarakter på bakgrunn av dem.

De siste ni (!) årene har Nintendo 64-klassikeren ”The Legend of Zelda: Ocarina of Time” innehatt førsteplassen på denne lista, men nå har endelig tronen blitt overlatt til et nytt spill.

Mario rocker fortsatt

Og hvem andre enn Mario er det som har overtatt? Joda, det er hans siste eventyr Super Mario Galaxy, som i skrivende stund har en gjennomsnittlig score på 97,9 % på 31 anmeldelser.

– Super Mario Galaxy bringer videre det som kjennetegner Nintendo-spillene. Spillet er tro mot Mario-konseptet, unikt og kvalitetsmessig bra både når det gjelder grafikk, spillopplevelse og historie, sier Kirsti Danielsen hos Nintendo-importør Bergsala.

Ondskap selger

Videre ned på lista finner vi en annen Nintendo-klassiker, nemlig Metroid Prime, på tredjeplass.

Soul Calibur er nummer fire, og Half-Life-pakken The Orange Box innehar femte- og sjetteplassen med henholdsvis PC- og Xbox 360-versjonen. Til slutt er det Tekken 3, Resident Evil 4, Super Mario 64 og originalversjonen av Half-Life 2.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.