MOBIL

De beste smartmobilene til ditt budsjett

Vil du bruke lite, eller har du penger som brenner i lomma? Her er de beste smarttelefonene til ditt budsjett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. juli 2011 - 09:53

Om du er på jakt etter ny smarttelefon vil du selvsagt ha noe bra som funker. Du du har kanskje allerede orientert deg litt for å finne ut hva som er bra akkurat nå.

De fleste av oss må imidlertid forholde oss til et budsjett, og det føles muligens ikke som velbrukte penger å spanderer flerfoldige tusenlapper på en telefon. Mange av de aller beste telefonene på markedet i dag er ganske dyre, men det betyr slett ikke at billigere telefoner er dårlige.

LES OGSÅ: Billig eller dyr smarttelefon - hva trenger du?

Vi har satt sammen noen anbefalinger i fire prisklasser, fra lavest mulig pris til de dyreste. 

Med eller uten abonnement?

Det er ikke slik at en mobiltelefon til en krone nødvendigvis er billig. Siden du må binde deg til et abonnement i et år blir totalprisen til slutt gjerne høyere enn om du kjøper uten abonnement.

Det betyr selvsagt ikke at det ikke finnes gode tilbud på telefon og abonnement, men i det store og hele lønner det seg heller å kjøpe telefon uten abonnement og deretter finner mobiloperatøren som tilbyr lavest pris i forhold til ditt forbruk. Da kan du også bytte operatør når du vil, dersom et bedre tilbud skulle dukke opp.

Alle prisene i denne artikkelen er laveste priser i nettbutikk og uten abonnement. Vi har ikke regnet inn eventuelle fraktkostnader.

Budsjett: Så lite som mulig

ZTE Blade

Fra 1400 kroner

Det finnes billigere smarttelefoner på markedet, men ingen av dem er like gode kjøp som ZTE Blade. Denne telefonen har Android, og Googles originale menysystem. Det vil si at telefonen er enkel og grei å bruke.

Noe av det vi liker aller best med Blade er at den til tross for lav pris har en veldig god skjerm. Denne er 3,5 tommer stor og har like høy oppløsning som langt dyrere telefoner. Det gjør at den fungerer bra til surfing, spill, video og annet.

Blade har god lyd under samtaler, og fungerer strålende til SMS.

Til tross for lav pris er dette en kapabel telefon. Den har GPS slik at du kan bruke den til navigasjon og andre lokasjonstjenester. Du får Wi-fi slik at du kan koble deg til internett over trådløst nettverk. I tillegg har den super-3G som gir deg høy nedlastingshastighet i mobilnettet.

Blade ble nylig oppdatert til Android 2.2, noe som blant annet gjør at du kan bruke telefonen som trådløst aksesspunkt for PC-er og andre enheter med Wi-fi.

Til denne prisen må du dessverre også leve med noen svakheter. De viktigste er at kameraet ikke er spesielt bra, og at prosessoren er litt for treg til å kjøre en del spill smidig.

Utover dette er Blade det aller beste kjøpet du kan gjøre i dag dersom du er på jakt etter en billig og god smarttelefon.

LES TEST: Test av ZTE Blade

ANDRE GODE I DENNE PRISKLASSEN:

LG Optimus One:
 Grei skjerm, mange muligheter og god på underholdning - 1300 kroner.

Sony Ericsson X8: God lyd, bra batteri. En flott billigmobil - 1200 kroner 

Budsjett: Rundt 2000 kroner

Huawei U8800

Fra 1900 kroner 

Huawei U8800 fremstår i likhet med ZTE Blade som et røverkjøp i sin prisklasse. Du får rett og slett veldig mye mobil for pengene her.

Telefonen kjører Android 2.2, og har de originale Android-menyene som er enkle og greie å finne frem i. Her er det også god lyd under samtaler.

Et av høydepunktene her er skjermen, som er stor og skarp. Denne telefonen egner seg bra til å surfe med. U8800 har også rimelig god prosessor, så den klarer å kjøre det meste av apps og spill i Android Market. Faktisk er det samme grafikkbrikke i denne telefonen som i Sony Ericssons PlayStation-telefon.

Dette er også en godt bygget telefon spekket med nyttig teknologi. Her er det GPS slik at du kan bruke lokasjonstjenester, Wi-fi-tilkobling for bruk på trådløse nett, og super-3G for rask nedlasting på farten.

Det negative vi har å peke på her er at kameraet ikke akkurat utmerker seg og at det følger med lite programvare. Det siste kan du uansett løse med en runde i Android Market.

U8800 er alt i alt et  supert kjøp om du vil ha mye telefon for lite penger.

LES TEST: Test av Huawei U8800

ANDRE GODE I DENNE PRISKLASSEN:

Motorola Defy:
Vanntett og støtsikker for deg som er mye ute - 2400 kroner

Nokia C7: God lyd, godt batteri og gratis GPS. Har rast i pris - 2000 kroner 

Budsjett: Rundt 3000 kroner

Sony Ericsson Xperia Neo

Fra 3000 kroner

Få telefoner har overrasket oss så mye som Sony Ericsson Xperia Neo. Dette er lillebroren til toppmodellen Xperia Arc, noe som gjorde at vi forventet oss dårligere kamera, dårligere skjerm og generelt en litt kjipere telefon enn storebror. Men den gang ei.

Neo har litt mindre skjerm enn Arc, men samme type. Det betyr kort sagt at skjermen er veldig god til alt fra film, bildetitting, og spill til surfing og lesing.

Kameraet er også blant de bedre på markedet akkurat nå, så dette er en telefon som egner seg for deg som liker å ta bilder. Du kan også ta opp video i HD-oppløsning.

Under panseret sitter sprek maskivnare som tar unna spill og apps på strak arm. Telefonen har fått mikrofon for støyfjerning, slik at bakgrunnstøy fjernes under samtaler. 

Det negative er at telefonen fort ripes opp, så det gjelder å behandle den pent. Ved mye bruk tømmes også batteriet ganske fort.

Utover dette er Neo i våre øyne den beste telefonen i denne prisklassen.

LES TEST: Test av Sony Ericsson Neo

ANDRE GODE I DENNE PRISKLASSEN:

HTC Desire S:
God kvalitetsfølelse, brukervennlig og kjapp - 3300 kroner

Samsung Galaxy S: Fjorårets toppmodell holder seg fortsatt godt - 2700 kroner

Budsjett: Over 4000 kroner

Samsung Galaxy S II

Fra 4600 kroner 

Om du først skal betale over 4000 kroner er det like greit å kjøpe den beste mobilen på markedet i dag: Samsung Galaxy S II. 

Denne telefonen er kostbar, men du får også mye igjen for pengene. Galaxy S II er markedets tynneste smarttelefon, og har i våre øyne også den beste mobilskjermen som kan oppdrives i dag. Skjermen måler 4,3 tommer, og fungerer supert til absolutt alt fra film til surfing.

Galaxy S II har dessuten den sprekeste maskinvaren blant alle telefonene du får kjøpt i dag. Vi har testet den grundig opp mot konkurrentene, og Galaxy S II har gått seirende ut i alle duellene.

Det merker du spesielt når du surfer på nettet. Galaxy S II tar praktisk talt alle nettsider like bra som PC-en din, selv om de har tungt Flash-innhold, reklame og annet som får mobiler flest til å hikke.

Kameraet i telefonen er et av de aller beste i dag. Det kan også ta opp video i full HD-oppløsning.

Til denne prisen får du selvsagt også alt du kan ønske deg av teknologi, inkludert GPS, Wi-fi og super-3G. Telefonen har også HDMI-støtte slik at du kan koble den til en TV og for eksempel vise video.

Det vi savner er en egen kameratast - og det er stort sett det.

Utover dette får du en telefon med god lyd, god batterilevetid, siste versjon av Android, god design og god brukervennlighet.

Galaxy S II er en telefon det er enkelt å anbefale til deg som er ute etter det siste og beste. 

LES TEST: Test av Samsung Galaxy S II

ANDRE GODE I DENNE PRISKLASSEN:

HTC Sensation:
 Rask maskinvare, knallgod skjerm og alt av teknologi - 4600 kroner

Apple iPhone 4: God skjerm, topp brukervennlighet og masse muligheter - 4900 kroner 

Flere tester

I testarkivet vårt finner du tester av flere telefoner.

LES OGSÅ: Dette er de beste toppmodellene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.