MOBIL

De beste mobilene

Noen mobiler er enkelt og greit bedre enn andre. Vi har testet dem.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. feb. 2010 - 14:58

Tre kategorier

Underholdningstelefoner - For deg som vil ha en telefon som er god på musikk, video og kamera.
Bedriftstelefoner - For deg som vil ha et kontor i lomma, er avhengig av e-post og bruker kalenderen aktivt.
Billige telefoner - For deg som vil ha en telefon som er god, og samtidig koster lite.

Vi har testet svært mange mobiltelefoner siden oppstarten av Mobili.no. Alt fra de billigste enkel telefonene til fullblods lommekontorer og avanserte multimediatelefoner. Noen har utmerket seg spesielt.

Vi har tatt for oss tre kategorier og gir deg her våre beste tips akkurat nå.

Multimediatelefoner

Nokia N900

Nokia N900 er kanskje like mye datamaskin som den er telefon. Dette er nemlig en surfetelefon som kjører skikkelig Linux-operativsystem. Skjermen er 3,5 tommer stor, har skarpt bilde og er lyssterk. I tillegg har N900 et utskyvbart fulltastatur som er svært godt å skrive på.  Denne telefonen egner seg derfor helt ypperlig til surfing, meldinger, e-post og annet. 

N900 er svært enkel og grei å bruke, og er på mange måter en revolusjon i brukergrensesnitt hos Nokia. Dette menysystemet er nemlig på de fleste måter svært mye bedre enn det Symbian-baserte S60-grensesnittet som benyttes i alle andre smarttelefoner fra Nokia.

I tillegg har telefonen hele 32 GB innebygget minne, inngang for vanlige hodesett, GPS, super-3G, Wi-fi og støtte for en rekke videoformater inkludert Divx.

Les testen av Nokia N900 »

Samsung Omnia HD

Det begynner å bli en stund siden Samsung Omnia HD kom i salg. Men dette er fortsatt en svært imponerende mobiltelefon. Den har en diger trykkskjerm med klare farger og skarpt skjermbilde. Telefonen egner seg svært godt til å se på video med. Omnia HD har 16 GB innebygget minne, støtte for minnekort på inntil 32 GB, inngang for vanlige hodesett og kan spille av en rekke populære videoformater.

Omnia HD har Symbian med menysystemet S60, som du finner i de fleste av Nokias smarttelefoner. Den har også all aktuell teknologi, som super-3G, Wi-fi og GPS. 

Kameraet på baksiden tar bilder i åtte megapikslers oppløsning, og du kan ta opp video i HD-kvalitet. Det er foreløpig ganske uvanlig på en mobiltelefon.

Les testen av Samsung Omnia HD »

Bedriftstelefoner

Palm Pre

Pre representerer en helomvending for produsenten Palm. Selskapets telefoner var tidligere svært populære blant proffbrukere, men falt bakpå etter flere år uten de store nyskapningene. Pre er en nyskapning av dimensjoner. 

Denne telefonen har et menysystem som er så enkelt å bruke at det nesten er litt vanskelig å fatte. Når dette sitter i fingrene går det virkelig unna. Her kan du på en svært smidig måte kjøre flere programmer samtidig. Menyene ser svært lekre ut.

Skyver du skjermdelen av telefonen opp finner du et fysisk fulltastatur. Dette egner seg svært bra til e-post og annen skriving. I det hele tatt gjør Pre en svært god jobb som mobilt kontor med en svært god e-postklient, kalender, kontaktliste og integrering mot sosiale nettverk.

Den gjør også en god jobb som underholdningstelefon, og har all aktuell teknologi.

Les testen av Palm Pre »

Nokia E72

Nokia E72 er en telefon for deg som trenger en jobbtelefon som er mer enn bare en jobbtelefon. Den gjør e-post på en ypperlig måte, har gode planleggerfunksjoner og bør tilfredsstille de fleste behov. Den er lett å bruke og har de raskeste internetthastighetene, inkludert Wi-fi. Du får også GPS-navigasjon helt gratis.

Nokia har sørget for at telefonen har inngang for vanlige hodesett. Det er god lyd i telefonen, som egner seg bra som musikkspiller. På baksiden finner du et fem megapikslers kamera som tar ganske gode bilder. 

Telefonen har også rimelig god batterilevetid, god lyd under samtaler og er bra bygget. Dette er rett og slett en god telefon.

Les test av Nokia E72 »

Billige telefoner

Samsung S3650 Corby

Samsung har på mange måter truffet blink med Corby. Dette er en trykkskjermtelefon med fokus på sosiale medier, så her får du enkel tilgang til Facebook. Corby er også brukervennlig, har godt batteri og en rimelig god nettleser.

Telefonen er nok rettet mot et yngre publikum, men er du ute etter en billig trykkskjermtelefon bør du ikke la dette stoppe deg om du har passert 30 med god margin. 

Det skranter riktignok litt på multimediafunksjonene, og det finnes langt bedre underholdningstelefoner enn dette. Telefonen har heller ikke all verden av teknologi, og mangler for eksempel 3G. 

Men her betaler du i skrivende stund ikke mer enn 1200 kroner uten abonnement, så alt i alt er dette et godt kjøp.

Les test av Samsung S3650 Corby »

Samsung GT-C3060

Skal du enkelt og greit ha en mobil å ringe og sende meldinger med trenger du ikke se lenger enn til Samsung GT-C3060. Her er det høy og klar lyd under samtaler og store, lettleste taster. 

Telefonen har også Bluetooth, slik at den kan brukes med trådløse hodesett. Telefonen er enkel å bruke, med et lettfattelig menysystem.

Skal du ha en musikkmobil må du lete etter noe annet. Her får du kun FM-radio. Men dette er en telefon som i skrivende stund kan fåes for rett over 500 kroner. 

Les test av Samsung GT-C3060 »

Flere tester

Vi har testet en hel liten haug med telefoner siden i fjor høst. Du kan lese alle testene våre i testoversikten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.