MOBIL

De beste abonnementene for surfing

Ringer du lite, men surfer mye? Her er abonnementene du bør sjekke ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. aug. 2012 - 18:00
Vis mer

Mobiloperatørene annonserer stadig for abonnementspakker hvor du får store mengder tale, SMS og datatrafikk for en fast månedspris. Det er bra for deg som ringer og tekster mye, men ofte ikke spesielt interessant dersom du først og fremst bruker mobilen til å være på nett.

Da mener vi ikke bare at du surfer på nettsider. Å sjekke e-post, laste ned apper, oppdatere Facebook eller Twitter, og å høre på musikk på Spotify eller se video på YouTube krever internettilgang.

Åpner muligheter

Har du en stor datapakke i abonnementet trenger du ikke å bekymre deg for at mobilregningen din skal gjøre et stort hopp selv om du har lastet ned store spill eller sett video over nettet.

Du kan installere apper til krampa tar deg, aktivere automatisk opplasting av bilder til Dropbox, navigere med en nettbasert GPS-navigasjonsløsning som Google Maps Navigation, eller laste ned podkaster på farten.

En aktiv datatilkobling er dessuten en forutsetning for at sporingstjenester som lar deg finne igjen mobilen din skal fungere skikkelig.

Det er for øvrig ganske lett å holde oversikten over hvor mye data du har brukt i løpet av måneden.

Pakkeabonnement kan være bomkjøp

Mange av oss bruker langt mer tid på dette enn å ringe hjem til mor. Da spiller det ingen rolle om du har en kvadrillion ringeminutter og en fantasillion SMS om datapakken din er brukt opp på to timer.

Vi vil faktisk påstå at det tvert i mot kan være et realt bomkjøp å kjøpe slike abonnementer dersom det først og fremst er data du bruker.

Vi har derfor sjekket ut hvilke operatører som gir deg best tilbud akkurat nå, så du slipper å begi deg ut på en ekspedisjon i operatørenes prisjungler på egen hånd.Om du laster ned mange apper på farten bør du vurdere et abonnement som inkluderer mye datatrafikk.

Lavt forbruk

Beregningen baserer seg på et generelt lavt forbruk, men inkluderer "fri bruk" av data. Med det mener vi store datapakker med enkelte begrensninger, som operatørene liker å påstå at er fri bruk.

Vi har tatt utgangspunkt i Post- og Teletilsynets priskalkulator Telepriser.no sin definisjon av lavt forbruk:

  • 34 minutter fordelt på 32 samtaler
  • 63 SMS
  • 3 MMS
  • 4 oppringinger til mobilsvar

Denne beregningen inkluderer i utgangspunktet 2 MB data, men vi har sløyfet dette fra beregningen, da forslagene under innebærer å kjøpe en større datamendge i tillegg til abonnementet.

LES OGSÅ: Appene som gir deg kontroll på telefonregningen

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Våre forslag baserer seg på minst dette forbruket, men noen av alternativene er pakkeabonnement som inkluderer en større SMS- og talemengde.

Her er de beste tilbudene akkurat nå, sortert etter laveste totalpris (men ikke etter beste pris pr MB):

Alle prisene er hentet inn 31. august 2012

Tele2 Surfebrett Large

Pris for datapakke: 179 kr (0,044 kr pr MB)

Inkluderer: 4000 MB

Totalpris inkl. forbruk: 252 kr 

Tele2 Surfebrett er et abonnement tiltenkt deg som bruker nettbrett, men du kan også ringe og sende meldinger med dette abonnementet. 4000 MB er inkludert hver måned, men vær oppmerksom på at alt annet forbruk takseres etter faktisk bruk.

Tele2 har den kraftigste hastighetsreduseringen når inkludert datapakker er oppbrukt. Da settes nemlig hastigheten ned til 64 kbps. 

Mer info: Tele2.no

Ventelo Fastpris S med Mobil Data 3000

Pris for datapakke: 150 kr (0,05 pr pr MB)

Inkluderer: 3000 MB, 100 SMS, 100 minutter

Totalpris inkl. forbruk: 257 kr 

Ventelo tilbyr et pakkeabonnement som inkluderer mer forbruk enn minsteforbruket. MMS er ikke inkludert. Totalprisen blir dermed 257 kroner dersom du kjøper en datapakke på 3000 MB. Dette er den minste datapakken i oversikten.

Ventelo har dessuten ingen hastighetsreduksjon når du passerer 3000 MB, men fakturerer da det overskytende forbruket. Taksten er da 0,99 kr pr MB. Dette abonnementet egner seg derfor ikke for deg som surfer uten å tenke over hvor mye du faktisk bruker.

Mer info: Ventelo.no

One Call Grunnpakka med Mobildata Fri

Pris for datapakke: 179 kr (0,035 kr pr MB)

Inkluderer: 5000 MB, 150 minutter, 150 SMS, 150 MMS

Totalpris inkl. forbruk: 278 kr

One Call Grunnpakka inkluderer en del mer forbruk enn vårt utgangspunkt, noe som kan gjøre dette tilbudet interessant for deg som ringer eller tekster en del i perioder. Legger du til tilleggstjenesten Mobildata Fri får du 5000 MB datatrafikk i måneden.

Når du passerer 5000 MB reduserer One Call hastigheten til 128 kbps, men fakturerer ingenting for overskytende trafikk.

Mer info: OneCall.no

Chess Premium med SuperSurf 6000MB

Pris for datapakke: 239 kr (0,039 kr pr MB)

Inkluderer: 6000 MB

Totalpris inkl. forbruk: 281 kr

Chess Premium er et lavprisabonnement som faktureres etter faktisk forbruk. Dersom du i tillegg bestiller tjenesten SuperSurf 6000 får du 6000 MB inkludert hver måned. Dette er altså en løsning som passer bra dersom du har stor dataforbruk, men sender få SMS og ringer lite.

Når du har brukt opp datapakken reduserer Chess hastigheten til 200 kbps, men du betaler ikke for databruk utover dette.

Mer info: Chess.no

NetCom FlexiTalk med Surfepakke Medium

Pris for datapakke: 249 kr (0,031 kr pr MB)

Inkluderer: 8000 MB

Totalpris inkl. forbruk: 333 kr

NetCom FlexiTalk er et etterbetalt abonnement hvor du betaler for det du ringer og tekster. Dersom du legger til tilleggstjenesten Surfepakke Medium får du 8000 MB til fri bruk hver måned. Dette er oversiktens klart største datapakke, og dessuten den nest laveste prisen per megabyte.

Bruker du hele datapakken reduseres hastigheten til 120 kbps resten av måneden, men NetCom fakturerer ikke for bruk utover 8000 MB.

Mer info: NetCom.no

Chess Sjakkmatt med FriSURF

Pris for datapakke: 149 kr (0,029 kr pr MB)

Inkluderer: 5000 MB, 500 minutter, 500 SMS, 500 MMS, Spotify Premium

Totalpris inkl. forbruk: 348 kr

Chess Sjakkmatt er et abonnement som inkluderer langt mer forbruk per måned enn vårt utgangspunkt. Dersom du ringer og tekster veldig lite vil altså dette ikke være et spesielt bra tilbud. 

Men du får her 5000 MB ved å velge tilleggstjenesten FriSURF, som koster 149 kroner i tillegg. Det gir en lav pris per megabyte. Etter at du har brukt datapakken reduseres hastigheten til 128 kbps. Chess inkluderer for øvrig Spotify Premium sammen med FriSURF.

Mer info: Chess.no

Talkmore Fastpris Data

Pris for datapakke: Inkludert (0,060 kr pr MB)

Inkluderer: 5000 MB, 500 minutter, 500 SMS, 500 MMS

Totalpris inkl. forbruk: 199 kr (349 kr)

Talkmore kjører for tiden kampanje på sitt fastprisabonnement rettet mot storbrukere av datatrafikk. Abonnementet inkluderer som Chess Sjakkmatt langt mer forbruk enn vi har lagt til grunn, og er i grunnen mer eller mindre samme produkt. Forskjellen er hovedsaklig at Talkmore opererer i Telenor-nettet, mens Chess operer i NetCom-nettet.

Kampanjen innebærer at du betaler 199 kroner per måned frem til årsskiftet. Da går prisen opp til 349 kroner per måned. Det er ikke bindingstid, så du kan lett bytte til en annen operatør ved årsskiftet.

Bruker du hele datapakken koster det ingenting ekstra å fortsette å surfe, men hastigheten reduseres til 128 kbps.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.